Βασική παράμετρος του επικείμενου ανασχηματισμού είναι σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πακτωλού χρημάτων, που αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΑνάκαμψηςAdvertisement     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Βασική παράμετρος του επικείμενου ανασχηματισμού είναι σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πακτωλού χρημάτων, που αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Advertisement
 

 

 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ενισχύεται τις τελευταίες ώρες η αίσθηση στους παροικούντες γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο ανασχηματισμός είναι πιθανόν να είναι υπόθεση ακόμη και ολίγων 24ωρων.

Από την Ιερουσαλήμ την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε κατ’ ουσίαν πως οι κυοφορούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι κατ’ ουσίαν προ των πυλών:

Όταν οι Έλληνες δημοσιογράφοι επεχείρησαν να του εκμαιεύσουν κάποια πληροφορία γύρω από τις προθέσεις του επί του συγκεκριμένου ζητήματος εκείνος τους διόρθωσε με νόημα λέγοντας πως η σωστή λέξη δεν είναι ανασχηματισμός, αλλά διορθωτικές κινήσεις.

Συνεχίζοντας, πάντως, τις αινιγματικές του τοποθετήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως συνηθίζει να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις για μείζονες πολιτικές κινήσεις σε αποδράσεις του στο βουνό, ωστόσο, τώρα είναι καλοκαίρι.

Είχε προηγηθεί η προχθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος κατ ουσίαν προανήγγειλε τον ανασχηματισμό λέγοντας ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μετά το ολικό άνοιγμα της χώρας στον διεθνή τουρισμό την 1η Ιουλίου.

Βασική παράμετρος του επικείμενου ανασχηματισμού είναι σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του πακτωλού χρημάτων, που αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, για αυτό και αναμένεται να ενισχυθούν σε πρόσωπα, αλλά και σε αρμοδιότητες Υπουργεία, που σχετίζονται άμεσα με το masterplan, που θα εκπονηθεί για αυτόν το σκοπό.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έντονη φημολογία των τελευταίων 24ωρων και η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα του εν απορρήτων συνεργάτη του πρωθυπουργού και επικεφαλής οικονομικού του συμβούλου, Άλεξ Πατέλη και μάλιστα σε κρίσιμο πόστο σε οικονομικό υπουργείο.

Ούτως ή άλλως πληροφορίες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος έφερναν τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο να πραγματοποιούνται έως τα μέσα Ιουλίου, καθώς το σενάριο του τέλους Αυγούστου/αρχής Σεπτεμβρίου έδειχνε να ατονεί.

Χωρίς να μπορεί τούτη την ώρα να αποκλειστεί κάποια έκπληξη ή κάποια ανατροπή, καθώς ανέκαθεν οι ανασχηματισμοί αποκτούν ως ένα βαθμό την δική του δυναμική, το κυρίαρχο αυτήν την ώρα, τουλάχιστον, σενάριο κάνει λόγο για συγκεκριμένες αλλαγές σε Υπουργικό επίπεδο και περισσότερες σε επίπεδο Υφυπουργών, καθώς η εικόνα της κυβέρνησης είναι κατά γενική ομολογία θετική.

Advertisement

Βάσει αυτών υπό αποχώρηση φαντάζουν από το κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Στην οδό Σταδίου, στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως κατευθύνεται πάντα βάσει των έως τώρα πληροφοριών ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναζητείται γαλάζιος βουλευτής, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί την θέση να καταλάβει τελικώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Προς υπουργοποίηση φέρονται και τα προβεβλημένα γαλάζια στελέχη, Θόδωρος Ρουσσόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ εντός του κυβερνητικού σχήματος είναι πιθανόν να βρεθούν ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και η Άννα Καραμανλή.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

04/12/25 12:15 μμ

Τ. Χατζηβασιλείου: Δύο νέες θέσεις γιατρών Ουρολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας

04/12/25 11:08 πμ

Ν. Μεντή για τον σύντροφο της: Η ασθένεια του, τα χωριστά σπίτια και η διαφορά ηλικίας