Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
17.4 C
Serres

Πρόεδρος της FIFA: «Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει πιο δυνατός»

 «Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει πιο δυνατός». Είναι ο τίτλος του άρθρου που έγραψε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στο περιοδικό του ΟΗΕ, UN Chronicle, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό, της Διεθνής Ημέρας του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, περιγράφοντας πώς η FIFA και τα προγράμματα της, παραμένουν «στην υπηρεσία της κοινωνίας» σε αυτήν την δύσκολη εποχή, εξαιτίας της covid-19.

    «Η πανδημία COVID-19 είναι μια άνευ προηγουμένου περίοδος αγωνίας και απώλειας για ολόκληρο τον κόσμο. Πρώτα απ’ όλα είναι η τραγική απώλεια αγαπημένων προσώπων. Έχουμε επίσης χάσει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική μας ζωή και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως η συμμετοχή ή η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

    Αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, και με τη διάθεση των εμβολίων, ελπίζουμε ότι η ζωή θα επιστρέψει όπως πρέπει να τη ζούμε: μαζί, χωρίς τα εμπόδια και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία. Το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσέγγιση των κοινοτήτων. Θα ξανακερδίσουμε μερικά από αυτά που χάθηκαν τον περασμένο χρόνο και ελπίζουμε να φέρουμε πίσω χαρά και χαμόγελα. Έχουμε επίσης μια μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. 

Babis



    Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο δράσης σε πολλά πιεστικά παγκόσμια ζητήματα, στους πιο σημαντικούς στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως εκείνοι που σχετίζονται με την υγεία, ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα των φύλων, την Ειρήνη και επίλυση συγκρούσεων. Το ποδόσφαιρο και η κοινωνία έχουν μία σχέσης συμβίωσης: Αυτό που είναι καλό για την κοινωνία είναι καλό για το ποδόσφαιρο και το αντίστροφο», ανέφερε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, αναλύοντας στη συνέχεια τα προγράμματα και τις συμμαχίες της FIFA.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑθλητικάΠρόεδρος της FIFA: «Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις Σέρρες – video

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης είναι μια κορυφαία αθλητική  διοργάνωση...

Επίσκεψη Ρετζέπ Ερντογάν στη Ρώμη στις 29 Απριλίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί...

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει πως ο Βλ. Ζελένσκι είναι έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία στη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι...

Για ανθρωποκτονία κατά συρροή κατηγορείται ο 30χρονος δράστη της επίθεσης με αυτοκίνητο στο Βανκούβερ

Τριαντάρης άκουσε να του απαγγέλλονται χθες Κυριακή κατηγορίες για...

Τελευταία Νέα