Προκλητικός Ερντογάν για την επέτειο «Αττίλα»: Μπορούμε να εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο

Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε νέο προκλητικό του μήνυμα.

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε σε δηλώσεις του πως εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

 

 

Επίσης, με αφορμή την 45η επέτειο του «Αττίλα» είπε ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Τόνισε δε, ότι η Τουρκία «ξεκίνησε ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων που είναι ίσοι ιδιοκτήτες του νησιού».

 

 

Προκαλεί βίντεο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ για τη «μαύρη» επέτειο

Την ίδια ώρα, με τον γνωστό… χυδαίο τρόπο που μας έχει συνηθίσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται στην σημερινή 45η μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Με ένα βίντεο… με τον κλασικό κινηματογραφικό τρόπο που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν που αναρτήθηκε στο twitter, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να είναι παρούσες –και μετά από μισό αιώνα- στην Κύπρο και την Μεσόγειο.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, «αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει την χαρά, την ανακούφιση και τα τραγούδια στους Τουρκοκύπριους».


Babis


Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την «ειρήνη» στο νησί, μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο.

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 τού σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο «Πορθητής» στα ανοιχτά της Κύπρου.

 

 

Μήνυμα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο Twitter, ανεβάζοντας ένα χάρτη με ματωμένο το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου.

«45 χρόνια μετά. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του κυπριακού ελληνισμού. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

in

ΠολιτικήΠροκλητικός Ερντογάν για την επέτειο «Αττίλα»: Μπορούμε να εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα