Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η διατήρηση του επιδημιολογικού φορτίου κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική σε τόσο υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, που διάγει την τέταρτη εβδομάδα, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η διατήρηση του επιδημιολογικού φορτίου κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική σε τόσο υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, που διάγει την τέταρτη εβδομάδα, με τα κρούσματα να κυμαίνονται σταθερά πάνω από 2000 και την κατάσταση στις μονάδες εντατικής να παραμένει δραματική.

Ασφυξία στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ όπου 613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Παράλληλα είχαμε άλλους 89 καταγεγραμμένους θανάτους και 2.186 νέα κρούσματα.

Οι περιοχές με την υψηλή μεταδοτικότητα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι η Θεσσαλονίκη με 453 κρούσματα και ακολουθούν η Αττική με 374, η Λάρισα με 129, η Ημαθία με 86, η Πιερία και Δράμα με 71 και 70 αντίστοιχα.

Με αυτά τα δεδομένα, η άρση της καραντίνας τοποθετείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, έως ότου υπάρξει αισθητή αποκλιμάκωση.


Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν διάφορα σενάρια για το χρόνο και τον τρόπο του ανοίγματος των διάφορων δραστηριοτήτων.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα μας πουν οι ειδικοί, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο 31ο φόρουμ του Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Advertisement
MEGA

Νυχτερινή διασκέδαση και μπαρ δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο

Μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, όπως η νυχτερινή διασκέδαση και τα μπαρ. “Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με το πότε θα υπάρξει άνοιγμα της αγοράς η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα είναι μαζικό και ταυτόχρονο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προωθεί το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών που υφίσταται σφοδρό πλήγμα, με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης πώλησης των αντίστοιχων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Οι σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ανακοινωθούν ενδεχομένως εντός της ημέρας.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε επίσης παράθυρο και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων καθώς δεν θεωρούνται χώροι υπερμετάδοσης κορονοϊού παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας για τον οδικό χάρτη εξόδου από την καραντίνα.

Πηγή: ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

Φανοποιοί Ν. Σερρών - Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

15/09/25 8:38 μμ

Φανοποιοί Ν. Σερρών – Γιόρτασαν τον προστάτη τους και αντάλλαξαν θερμές ευχές για ευημερία

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 - Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

15/09/25 8:33 μμ

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη SEREXPO 2025 – Σας περιμένουμε στο περίπτερο 16Α!

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

15/09/25 8:25 μμ

“H μελωδία της φιλίας”: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο για το bullying στη SEREXPO

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:18 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

15/09/25 8:09 μμ

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 - video

15/09/25 8:01 μμ

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 – video

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - video

15/09/25 7:55 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – video