25.7 C
Serres

Προσοχή ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα διατροφής σε μορφή πάστας

Date:

Την προσοχή των καταναλωτών, εφιστά ο ΕΟΦ και προειδοποιεί να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων MAX FLY και SIDRA MAXIMUM POWER, μετά από ενημέρωση που είχε από τις γερμανικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, σε μορφή πάστας προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Αναλυτικότερα, ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, τα συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, σε μορφή πάστας προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Απαγορευμένη ουσία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

«Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των ανωτέρω σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν» επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ο ΕΟΦ αποσύρει παρτίδες κρέμας κατά του έρπητα ζωστήρα

Στο μεταξύ, στην ανάκληση παρτίδων φαρμάκου για τον έρπητα και τον έρπητα ζωστήρα προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η κρέμα CEVINOLON CREAM 5% η ανάκληση γίνεται μετά από ενημέρωση από την εταιρεία λόγω έλλειψης δεδομένων σταθερότητας της δραστικής ουσίας ACYCLOVIR. Συγκεκριμένα, ανακαλούνται οι εξής παρτίδες του προϊόντος «CEVINOLON CREAM 5%»: α)23088 (ημερομηνία λήξης 06/2026), β)23116 (ημερομηνία λήξης 07/2026), γ)23117 (ημερομηνία λήξης 07/2026).

Η συγκεκριμένα κρέμα περιέχει την δραστική ουσία ασικλοβίρη (aciclovir), η οποία είναι ένας αντι-ιικός παράγοντας με δράση κατά του ιού του απλού έρπητα και του ιού ανεμοβλογιάς – ζωστήρα.

«Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BROS ΕΠΕ.

Η εταιρεία BROS ΕΠΕ, ως Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΕΟΦ.

πηγή healthstories.gr

ΥγείαΔιατροφήΠροσοχή ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα διατροφής σε μορφή πάστας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τι θα συμβεί στο σώμα των παιδιών αν ακολουθήσουν μεσογειακή διατροφή για 8 εβδομάδες

Μία νέα μελέτη αποκαλύπτει τι μπορεί να συμβεί στο...

TasteAtlas: Τα 10 πιάτα με την χαμηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως – Στη λίστα μία ελληνική σαλάτα

Το Taste Atlas παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τα πιάτα...

Η ανάμειξη ενεργειακών ποτών με αλκοόλ που θα μπορούσε να βλάψει τον εγκέφαλο των εφήβων

Η ανάμειξη ενεργειακών ποτών με αλκοόλ είναι δυνατόν να...

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη σωστή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα