Το πρόσωπο σας βιώνει πολλά μέσα στην ημέρα: ήλιο, αέρα, μακιγιάζ, την ατελείωτη λάμψη των οθονών – και πολλά άλλα. Η φροντίδα της επιδερμίδας σας πρέπει να περιλαμβάνει τον καθαρισμό ... Περισσότερα

Πρόσωπο: Πόσο συχνά πρέπει να το πλένουμε;

Epiloges Press

Epiloges Press

Το πρόσωπο σας βιώνει πολλά μέσα στην ημέρα: ήλιο, αέρα, μακιγιάζ, την ατελείωτη λάμψη των οθονών – και πολλά άλλα.

Η φροντίδα της επιδερμίδας σας πρέπει να περιλαμβάνει τον καθαρισμό για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Γιατί είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι κρίσιμος για τη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης και της υγιούς αίσθησης του δέρματος.

Το πρόσωπό σας είναι, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον κόσμο, και ως εκ τούτου, συγκεντρώνει ρύπους, έλαια και άλλα υπολείμματα που μπορούν –αν δεν απομακρυνθούν– να οδηγήσουν σε ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα.

Συνολικά, το δέρμα θα ήταν πιο βρώμικο, πιο ξηρό, πιο λιπαρό και θα έδειχνε γηραιότερο χωρίς τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας;

Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός. Το πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας εξαρτάται από το δέρμα σας. Συνήθως οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε το πρόσωπό σας από μία έως δύο φορές την ημέρα το πολύ – μια το πρωί και μια το βράδυ.

Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για το τι μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς, επειδή μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις δερματικές παθήσεις που μπορεί να διαχειρίζεστε.

Εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ για να απομακρύνετε τους ρύπους, αλλά στη συνέχεια να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό το πρωί.

Ομοίως, αν έχετε ενεργή έξαρση ροδόχρου ακμής ή εκζέματος, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε πλύση μία φορά το βράδυ για να περιορίσετε τον ερεθισμό. Ο δερματολόγος σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει για το πώς θα πρέπει να τροποποιηθεί αυτό το σχέδιο κατά τη διάρκεια των εξάρσεων.

Εάν ήσασταν μόλις στο γυμναστήριο, σε ένα μάθημα γιόγκα ή σε μια πεζοπορία στην ύπαιθρο και ιδρώσατε πολύ, θα πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας, συμβουλεύει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD).

Advertisement
MEGA

Ο σωστός καθαρισμός

Σκεφτείτε τον τύπο του δέρματός σας, τις συνήθειες μακιγιάζ και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αυτό θα καθορίσει το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πλένετε το δέρμα σας.

Για παράδειγμα, αν φοράτε μακιγιάζ, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ, όπως νερό micellar. Επιλέξτε το καθαριστικό που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
  • Εφαρμόστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με κυκλικές κινήσεις , δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη ζώνη Τ και το σαγόνι σας.
  • Ξεπλύνετε καλά.
  • Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα.

Η συνολική διάρκεια θα πρέπει να είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα ή όσο χρόνο χρειάζεστε για να απομακρύνετε σωστά τους ρύπους και τη λιπαρότητα.

πηγή vita.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοζάνη: Ο «Λυγερεύς» που σμιλεύει τα ξύλα του δάσους

14/02/26 9:59 πμ

Κοζάνη: Ο «Λυγερεύς» που σμιλεύει τα ξύλα του δάσους

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις

14/02/26 9:52 πμ

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις

Μια φορά κι έναν καιρό με τα τσιγγάνικα παραμύθια στον δήμο Αιγάλεω

14/02/26 9:42 πμ

Μια φορά κι έναν καιρό με τα τσιγγάνικα παραμύθια στον δήμο Αιγάλεω

Θεσσαλονίκη: Παιδιά χωρίς αγάπη, νοιάξιμο και φροντίδα – Πώς η εγκατάλειψη συνιστά ψυχική κακοποίηση και οδηγεί στη βία

14/02/26 9:46 πμ

Παιδιά χωρίς αγάπη, νοιάξιμο και φροντίδα – Πώς η εγκατάλειψη συνιστά ψυχική κακοποίηση και οδηγεί στη βία

«Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που ...περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο

14/02/26 9:32 πμ

«Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που …περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο

Έρωτας στην Ψηφιακή Εποχή: Ερωτευόμαστε ακόμη με τον ίδιο τρόπο;

14/02/26 9:27 πμ

Έρωτας στην Ψηφιακή Εποχή: Ερωτευόμαστε ακόμη με τον ίδιο τρόπο;

Λιανεμπόριο, εστίαση και τουρισμός στη «μάχη» της πιο ερωτικής γιορτής του χρόνου

14/02/26 9:19 πμ

Λιανεμπόριο, εστίαση και τουρισμός στη «μάχη» της πιο ερωτικής γιορτής του χρόνου

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αντίπαλο δέος την ΝΔ

13/02/26 11:56 μμ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αντίπαλο δέος την ΝΔ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες 15χρονοι σε τροχαίο στην Αρτέμιδα Αττικής

13/02/26 11:52 μμ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες 15χρονοι σε τροχαίο στην Αρτέμιδα Αττικής

Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου

13/02/26 11:47 μμ

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

Αίγυπτος: Το "κορίτσι του λεωφορείου" φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της παρενόχλησης που υφίστανται οι Αιγύπτιες σε δημόσιους χώρους

13/02/26 11:42 μμ

Αίγυπτος: Το “κορίτσι του λεωφορείου” φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της παρενόχλησης που υφίστανται οι Αιγύπτιες σε δημόσιους χώρους

ΠΑΟΚ: Νέο πλήγμα με Πέλκα

13/02/26 11:29 μμ

ΠΑΟΚ: Νέο πλήγμα με Πέλκα