Τον καλύτερο επίλογο στη χρονιά έγραψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας το φετινό πρωτάθλημα όντας αήττητοι στα playoffs.   Αν ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τον καλύτερο επίλογο στη χρονιά έγραψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επιβεβαίωσαν στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας το φετινό πρωτάθλημα όντας αήττητοι στα playoffs.

 

Αν δεν υπήρχε και η έκπληξη στο Περιστέρι στην κανονική περίοδο, θα μπορούσε να είχε φτάσει στο… 34/34 και να κατακτούσε τον τίτλο χωρίς ήττα.

 

 

 

 

 

 

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 38ο στην ιστορία τους με το οποίο «σφράγισαν» και το φετινό double μετά και το κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 12.000 φίλαθλοι οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, χειροκροτώντας θερμά και την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας που έκανε τη δική της υπέρβαση τη φετινή χρονιά.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πρόσφεραν ένα μοναδικό μπασκετικό show και έριξαν με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος. Φυσικά κανείς παίκτης δεν υστέρησε σε έναν τελικό διαδικαστικού -ουσιαστικά- χαρακτήρα έχοντας σκοράρει οι 11 από τους 12 παίκτες που βρέθηκαν στο παρκέ.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής αφού εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο από το πρώτο τζάμπολ! Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (31-8) φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν 14/22 σουτ εντός παιδιάς (11/15 δίποντα, 3/7 τρίποντα) ενώ ο Προμηθέας μόλις 3/16 (1/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα). Λογικό και επόμενο να ανοίξει τόσο πολύ η ψαλίδα της διαφοράς, με τον Παναθηναϊκό να «καθαρίζει» από νωρίς με την υπόθεση της νίκης.

 

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των γηπεδούχων χαλάρωσε, οι παίκτες του Προμηθέα βελτίωσαν τα ποσοστά τους (14/35 σουτ) αλλα΄παρόλα αυτά η διαφορά δεν μπορούσε να καλυφθεί με τίποτα! Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Καλάθης είχε 9 πόντους και 9 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ «διψήφιοι» ήταν οι Παπαγιάννης (12π., 6ριμπ.) και Τόμας (12π., 6/7δίπ.). Το «τριφύλλι» διατήρησε τα ποσοστά σε εξαιρετικά επίπεδα (21/27 σουτ δίποντα), είχαν σχεδόν τριπλάσια ριμπάουντ (26-10) και πέντε ασίστ περισσότερες (14-9).

Μια από τα… ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παρκέ και να εκτοξεύει τον δείκτη του σκορ και στους 34 πόντους (78-44) στο 26′. Τα ποσοστά ήταν εκπληκτικά για τους «πράσινους» οι οποίοι σούταραν με 70% στα δίποντα έχοντας 31/44 σουτ όπως επίσης 22 ριμπάουντ περισσότερα και διπλάσιες ασίστ. Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο +38 (111-73) λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

Advertisement
Babis

 

 

Τα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 3-0

1ο ματς: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Προμηθέας Πάτρας 103-77
2ο ματς: Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-92
3o ματς: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Προμηθέας Πάτρας 111-77

 

 

newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

01/02/26 10:34 πμ

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

01/02/26 10:30 πμ

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Φρανκς στα 400μ. με 46.16

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

01/02/26 10:23 πμ

Κόκκινος συναγερμός για την κακοκαιρία σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

01/02/26 10:19 πμ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

01/02/26 10:13 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για μαστροπεία δύο γυναίκες που λειτουργούσαν οίκους ανοχής χωρίς άδεια

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης - Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

01/02/26 10:06 πμ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Νίκος Ακριτίδης – Συλλυπητήρια δήλωση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

01/02/26 10:03 πμ

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης-ΙΣΝ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

01/02/26 9:54 πμ

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

01/02/26 9:48 πμ

ΚΟΜΥ: Ο γιατρός στην πόρτα του πολίτη

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο