«Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εντατικής θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (22/10), σύμφωνα με το newsbeast.gr.
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε «σχετικά με τους λόγους για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων δεν μπορεί να δοθεί αυστηρή επιστημονική απάντηση, ωστόσο πολύ μεγάλο ρόλο φαίνεται πως παίζει η αλλαγή του καιρού και η χαμηλότερη θερμοκρασία. Όλοι οι αναπνευστικοί ιοί όταν αυξάνει η θερμοκρασία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα».
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega σχολίασε επίσης πόσο κοντά βρισκόμαστε στα 1.000 κρούσματα μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 865 κρούσματα.
«Είμαστε κοντά στα 1.000 κρούσματα», είπε, και εξήγησε πώς προκύπτουν τα κρούσματα: αυτή τη στιγμή γίνονται περίπου 20.000 τεστ την ημέρα, ενώ πριν από ένα μήνα γίνονταν 15.000 τεστ. «Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε. Συνεπώς δεν πρέπει να αναφερόμαστε μόνο στα κρούσματα που εντοπίζουμε αλλά και στο πόσα τεστ έγιναν».

Για την Αττική, σχολίασε ότι τα 331 νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως «επέλαση» του κορονοϊού, παρόλα αυτά η Αττική έχει περίπου το 35% των κρουσμάτων στη χώρα, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 70% που είχε πριν από 15-20 μέρες.

Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη είχε ελάχιστα κρούσματα, όμως πλέον η αναλογία των κρουσμάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την Αθήνα.
Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.
Εστιάζοντας στα κλαμπ και τα μπαρ σχολίασε πως όταν τηρούνται τα μέτρα προστασίας τότε λειτουργούν με ασφάλεια. Σε αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, τότε η πολιτεία αναγκάζεται να λαμβάνει όλο και πιο σκληρά μέτρα που είναι δυσβάστακτα για την οικονομία αλλά και την ψυχολογία μας.
Προτιμότερο μάλιστα εκτίμησε ότι θα ήταν να διασκεδάζουν οι θαμώνες ενός μπαρ ή κλαμπ τηρώντας τα μέτρα σε οργανωμένο πλαίσιο ακόμη και μετά τις 12, παρά να συνωστίζονται μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες.

Advertisement
MEGA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video