Με συνεργάτες ιερομόναχους και μέντιουμ, μια ψευτομεγαλοδικηγόρος και οι αετονύχηδες «συνέταιροι» της, είχαν αποκομίσει κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια, εξαπατώντας ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με συνεργάτες ιερομόναχους και μέντιουμ, μια ψευτομεγαλοδικηγόρος και οι αετονύχηδες «συνέταιροι» της, είχαν αποκομίσει κοντά στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια, εξαπατώντας ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση και αναζητούσαν διέξοδο από τα δάνεια προς το δημόσιο και τράπεζες, που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν .

Advertisement
 

 

 

Πρόκειται για κύκλωμα που θησαύριζε με το πρόσχημα ότι μπορούσε να τακτοποιήσει τα δάνεια των θυμάτων του και το οποίο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για απάτη και μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε χθες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ημαθία, συνελήφθησαν η 46χρονη αρχηγός του κυκλώματος, ο 44χρονος σύζυγος της, καθώς και ένας ακόμα άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοι τους, για διάπραξη απατών, είναι μία 48χρονη γυναίκα και ένας 82χρονος.

 

Πώς εξαπατούσαν τα θύματά τους

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κύκλωμα, μέσω δικτύου γνωστών, μεταξύ των οποίων ιερομόναχοι και μέντιουμ, όπου κατέφευγαν οι δανειολήπτες, μάθαιναν τα στοιχεία και πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους και ξεκινούσε η εφαρμογή του σχεδίου.

 

Η 46χρονη εμφανιζόταν ως δικηγόρος και οικονομολόγος, με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν τη ρύθμιση των χρεών.

 

Πώς παρουσιάζονταν στους ανυποψίαστους πελάτες  

 

Η 46χρονη εμφανιζόταν είτε με τον 44χρονο άνδρα της, τον οποίο παρουσίαζε ως πιλότο της Αεροπορίας Στρατού, ή της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε τον 50χρονο που εμφανιζόταν ως καθηγητής πανεπιστημίου, είτε με την 50χρονη, που τη σύστηνε ως  ένοπλη σωματοφύλακα της.

 

Ζητούσε από τα θύματα όλα τα απαραίτητα έγγραφα της υπόθεσης, επικαλούμενη τη δημιουργία φακέλου, με σκοπό στην πραγματικότητα την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων.

 

Advertisement
Babis

Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων (τιμαλφή ή ακίνητη περιουσία) τα οποία υποτίθεται πως ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών (κάλυψη δικαστικών εξόδων, κάλυψη εξόδων που αφορούσαν τις τραπεζικές διαδικασίες, ρύθμιση οφειλών και χρεών κ.λπ.) και την εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης των υποθέσεων.

 

Ξαφνικά… εξαφανίζονταν

 

Αμέσως μετά όμως, η επικοινωνία με τα θύματα διακόπτονταν με το πρόσχημα ότι η 46χρονη είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που την ανάγκαζαν να βρίσκεται είτε κλινήρης, είτε σε νοσοκομείο.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα από το 2013, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα 2.280.000 ευρώ (μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.).

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι