Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προσέγγισης του σημείου που έπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα. Οι πυροτεχνουργοί θα πλησιάσουν το σημείο ενώ ο χώρος έχει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προσέγγισης του σημείου που έπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα.

Οι πυροτεχνουργοί θα πλησιάσουν το σημείο ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων όπως λέει ο Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο newsit.gr.

Παράλληλα ο κ. Αποστολίδη ανέφερε πως έχουν γίνει ήδη κάποιες μετρήσεις στο σημείο και έχει καταγραφεί αστάθεια καθώς υπάρχει έντονος καπνός, θερμότητα και κάποια λευκή ουσία που ακόμη είναι άγνωστη.

Καβάλα: Ανησυχία για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Αντόνοφ το οποίο συνετρίβη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υποστράτηγου στο newsit.gr:

«Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και ώρα. Είναι εδώ στο σημείο πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα, Δράμα και οι άντρες της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ. Το σχέδιο μας είναι να σηκώσουμε το drone για να δούμε από μακριά τι γίνεται στο πεδίο, διότι μπήκαν άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό και ειδικά προστατευτικά όργανα και έκαναν κάποιες μετρήσεις.

Οι μετρήσεις αυτή τη στιγμή δεν έδειξαν τίποτα, ωστόσο όμως παρατήρησαν αστάθεια στο πεδίο, δηλαδή να υπάρχει και έντονος καπνός και θερμότητα και κάποια λευκή ουσία την οποία δεν γνωρίζουμε, επομένως πρέπει να μας διαβεβαιώσει η ειδική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων τι υλικό είναι και τελικά αν μπορούμε να μπούμε στο σημείο. Ενεργή φωτιά δεν υπάρχει, έχει σβήσει από το βράδυ, υπάρχουν κάποιες μικροεστίες.

Advertisement
MEGA

Ο χώρος έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων, έχουμε απαγορεύσει την είσοδο και την έξοδο στον χώρο που επιχειρούμε, όπως επίσης έχει δοθεί ισχυρή σύσταση ώστε οι κάτοικοι να μην πλησιάζουν, να έχουν κλειστά τα παράθυρα και γενικά να είναι προσεκτικοί γιατί αισθανθήκαμε και ένα κάψιμο στα χείλη και στη γλώσσα, επομένως και εμείς φοράμε μάσκες πηγαίνοντας εκεί. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μας επηρεάζει. Εφόσον είναι ασφαλές το πεδίο και μας επιβεβαιώσουν πως δεν κινδυνεύουμε από εκρηκτικά που υπάρχουν, θα ακολουθήσει έρευνα μέσα στο πεδίο.

Οι πυροτεχνουργοί είναι οι πρώτοι που θα μπούνε αν δεν υπάρχουν επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες ώστε να κινδυνεύουν μετά οι διασώστες οι δικοί μας για να μπουν και να ψάξουν το πεδίο. Έχουμε πλησιάσει με τις μάσκες στα 50 μέτρα, έχουμε βρει ένα κομμάτι της ατράκτου. Γενικά υπάρχει πολύ υλικό διάσπαρτο μέσα στα χωράφια. Η πληροφορία είναι πως το πλήρωμα αποτελούνταν από 8 άτομα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video