Δύο άνδρες είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Χαριά του Πύργου. Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βασιλείου από την Αμαλιάδα που ήταν ο πιλότος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δύο άνδρες είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Χαριά του Πύργου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βασιλείου από την Αμαλιάδα που ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους, ενώ συνεπιβάτης ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Ο πιλότος του αεροσκάφους

Ο συνεπιβάτης της μοιραίας πτήσης, Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αερολέσχη Μεσολογγίου και συνετρίβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Το μονοκινητήριο μετά την πτώση του ανεφλέγη και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής. 

Οι δύο επιβαίνοντες – κυβερνήτης και συγκυβερνήτης – εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, ενώ το αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι.

Πετούσε συχνά πάνω από την Χαριά ο χειριστής του αεροπλάνου που έπεσε

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας».

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο».

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Εθελοντής – διασώστης ο συνεπιβάτης του αεροπλάνου

Εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου ήταν ο συνεπιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην κοινότητα Χαριά της Ηλείας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο ίδιος και ο χειριστής.

Advertisement
MEGA

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, Διονύσης Τσιρόγλου τόνισε ότι «ο Κώστας ήταν αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Μεσολογγίου, μάχιμος και από τους πρώτους συνεργάτες μου στην δημιουργία της ομάδας» και πρόσθεσε: «Η τελευταία του μεγάλη αποστολή ήταν στη φωτιά στο Μάτι, όπου έμεινε για τέσσερις ημέρες, ενώ πρέπει να σημειώσω ότι ήταν εκπαιδευμένος, αφού είχε τελειώσει την σχολή εθελοντών – διασωστών».

Επίσης, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και πριν από τρεις ημέρες που τον είδα, μου είπε ότι “απέχω για λίγο από την εθελοντική ομάδα, διότι κάνω εκπαιδεύσεις, ώστε να πάρω το δίπλωμα του πιλότου”».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Διονύσης Τσιρόγλου, «ο Κώστας, μου είχε δώσει την υπόσχεση, πως όταν πάρει το δίπλωμα του πιλότου, θα μας προσέχει από ψηλά».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας