Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
22 C
Serres

“Ατυχής επιλογή να πω δημόσια ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε” λέει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ

Μετανιωμένος για τη δήλωσή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης περί κατασκευής του κορωνοϊού σε εργαστήριο εμφανίζεται ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ήταν ατυχής η επιλογή του να διατυπώσει δημόσια μια προσωπική εκτίμηση.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Γιαννακουδάκη:

“Σχετικά με τις δηλώσεις μου για τον κορωνοϊό, στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «Τα λόγια της πόλης», οι οποίες αναπαράχθηκαν μαζικά θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση –σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας. Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο.

Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά.




Babis

Προφανώς κάθε πολίτης έχει την ελευθερία έκφρασης των απόψεών του, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί μεγαλύτερη φειδώ λόγων από όλους όσοι υπηρετούμε δημόσια αξιώματα.

Ασχέτως με την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας, είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Διατηρώ, όπως κάθε πολίτης, την ελπίδα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα επαρκώς μελετημένο και με ικανοποιητική αποτελεσματικότητα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως, με βάση τα δεδομένα αυτής της στιγμής, είναι υποχρέωση κι ευθύνη όλων μας να εφαρμόζουμε ακριβώς και σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης που προτείνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ”

 

πηγή thestival.gr

Επιστήμη- Τεχνολογία"Ατυχής επιλογή να πω δημόσια ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε" λέει ο αντιπρύτανης...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ο εμβολιασμός παιδιών έχει αποσοβήσει σε ετήσια βάση 289.000 κρούσματα, 266 θανάτους και την απώλεια 7.470 ετών ζωής

Στην ανεκτίμητη αξία των εμβολίων αναφέρεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών...

Ποια συμπτώματα προειδοποιούν ότι χρειαζόμαστε ένα check up;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία μας είναι πολύτιμη. Πόσο...

Ξηροφθαλμία: Η lifestyle επιδημία που πλήττει κατά συρροή τους νέους – Τι μπορείτε να κάνετε

Οι ερευνητές ζητούν να δίνονται περισσότερες συμβουλές στους νέους...

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Όσο περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα καταναλώνει τακτικά ένα άτομο τόσο...

Τελευταία Νέα