5.9 C
Serres

Αυχενικό σύνδρομο: Ποια συμπτώματα πρέπει να σε ανησυχήσουν

Date:

Μούδιασμα στα χέρια, δυσκαμψία, πονοκέφαλος και συχνές ζαλάδες, μούδιασμα στο κεφάλι, πόνος που ξεκινά από χαμηλά στην πλάτη και καταλήγει στον αυχένα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα.

Το έντονο στρες της καθημερινότητας, η κακή στάση του σώματος κυρίως κατά τις ώρες εργασίας μας, αλλά και ο τραυματισμός της περιοχής του αυχένα είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες του αυχενικού συνδρόμου.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι δυστυχώς πολύ συχνό, ειδικά ανάμεσα σε νεαρής ηλικίας άτομα. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα που αντανακλά στα χέρια ή και σε ολόκληρο το κεφάλι. Επίσης, μπορεί να πυροδοτήσει νευρολογικά ή ακόμη και κινητικά προβλήματα.

Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την πάθηση μπορεί να είναι από πολύ ήπια έως πολύ έντονα. Αν, λοιπόν, κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα επιδεινωθεί πολύ και γίνει ενοχλητικό, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς άμεσα σε γιατρό, διότι μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα και να πυροδοτήσει επιπλέον προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

Μούδιασμα στα χέρια, δυσκαμψία, πονοκέφαλος και συχνές ζαλάδες, μούδιασμα στο κεφάλι, πόνος που ξεκινά από χαμηλά στην πλάτη και καταλήγει στον αυχένα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που θα πρέπει να σε ανησυχήσουν, ειδικά αν επιμένουν για μέρες.






Η θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούνται συνήθως μόνο ειδική φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία.

Υπάρχει τρόπος να μειώσεις την πιθανότητα να πάθεις αυχενικό σύνδρομο, αλλάζοντας απλώς κάποιες καθημερινές συνήθειές σου. Αν το αυχενικό σου είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης λανθασμένης επαναλαμβανόμενης κίνησης ή κακής στάσης του σώματος, τότε ακολούθησε μερικές συμβουλές.

  • Κάθισε σε σωστή στάση σώματος. Αν εργάζεσαι σε γραφείο ή κάνεις συγκεκριμένη κίνηση με τα χέρια σου, αυξάνει ο κίνδυνος. Πάρε σωστή στάση στην καρέκλα και μην καμπουριάζεις. Η μέση πρέπει να εφάπτεται στην καρέκλα.
  • Απόφυγε τα ρεύματα αέρα ή το κλιματιστικό. Μην κάθεσαι απέναντι από το κλιματιστικό, καθώς όταν κρυώνουμε σφίγγουν οι μύες και έτσι, είναι ευκολότερο να τραυματιστούν.
  • Μη σηκώνεις βάρος. Το μεγάλο και απότομο βάρος μπορεί να επιβαρύνει εκτός από τη μέση σου και τον αυχένα σου, καθώς γενικότερα βλάπτει τη σπονδυλική στήλη.
  • Μην αγχώνεσαι. Το άγχος προκαλεί το ίδιο ακριβώς με το κρύο: σφίγγει τους μυς και αυξάνει τον κίνδυνο να τραυματιστούν. Επίσης, με το στρες πιέζουμε τις ωμοπλάτες μας και έτσι, φθείρεται η σπονδυλική στήλη.

πηγή News247.gr

ΥγείαΑυχενικό σύνδρομο: Ποια συμπτώματα πρέπει να σε ανησυχήσουν

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βότανα και συνταγές για τον πυρετό, τον βήχα, την καταρροή, τους πόνους των αρθρώσεων

Όλο και πιο πολλοί ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από...

Τρία συμπληρώματα που συνιστώνται για την υψηλή χοληστερίνη

Η υψηλή χοληστερίνη στο αίμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές...

Ευθανασία: Μια συζήτηση που δεν είναι ούτε απλή ούτε ξεκάθαρη

Όταν πρωτοσκεφτόμαστε την ευθανασία, είναι πολύ πιθανό να θεωρούμε...

5 tips αν δεν σου περισσεύει χρόνος για άσκηση

Αν το πρόγραμμά σου είναι υπερφορτωμένο και η δικαιολογία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα