O 25χρονος, Τζέιμι Λίβινγκστον, είδε τη μητέρα του να φεύγει από τη ζωή λόγω κορονοϊού και μετά από 14ήμερη καραντίνα μπόρεσε να πάει στην κηδεία της και θυμήθηκε μια φράση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

O 25χρονος, Τζέιμι Λίβινγκστον, είδε τη μητέρα του να φεύγει από τη ζωή λόγω κορονοϊού και μετά από 14ήμερη καραντίνα μπόρεσε να πάει στην κηδεία της και θυμήθηκε μια φράση της “η ελπίδα είναι πιο μεταδοτική από το φόβο”

Αφού πέρασε 14 ημέρες σε καραντίνα, ο Τζέιμι Λίβινγκστον, ένας 25χρονος φύλακας ασφαλείας από τη Σκωτία, μπόρεσε σήμερα να παραβρεθεί στην κηδεία της μητέρας του η οποία πέθανε τον περασμένο μήνα, κατά πάσα πιθανότητα από τον νέο κορονοϊό.

Μητέρα και γιος ζούσαν μαζί στο χωριουδάκι Φέριντεν, μέχρι τον θάνατο της Τζάνετ Λίβινγκστον, στις 20 Απριλίου. Η 60χρονη γυναίκα, που εργαζόταν σε έναν οίκο ευγηρίας, αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από μια βάρδια της στο ίδρυμα αυτό, όπου τρεις συνταξιούχοι διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από την Covid-19.

Είχε πυρετό, αισθανόταν «κακόκεφη» αλλά δεν διαγνώστηκε θετική στον ιό, αφηγήθηκε ο Τζέιμι.

«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο για να κάνουμε το τεστ, όλα καλά, όλα ήταν φυσιολογικά» και οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και για τους δυο τους. Λίγες ημέρες αργότερα, η μητέρα του μπορούσε να κάθεται στο κρεβάτι της. Μάλιστα παρήγγειλε φαγητό και το παρέλαβε στην πόρτα. «Την ακούω ακόμα να γελάει παρακολουθώντας τη χιουμοριστική εκπομπή που έβλεπε στην τηλεόραση».

Το πρωί της επόμενης ημέρας, η κατάστασή της επιδεινώθηκε αιφνιδιαστικά, ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Λαχάνιαζε και ο Τζέιμι κάλεσε ασθενοφόρο. Ξαπλωμένη στο φορείο, λίγο πριν την βάλουν στο όχημα, η μητέρα, με πυρετό 39 πλέον, τον κοίταξε και του είπε ότι μάλλον αυτή ήταν η τελευταία φορά. «Πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε ο ένας τον άλλον να γελάει, οπότε της απάντησα: θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από αυτήν την αρρώστια για να με ξεφορτωθείς», περιέγραψε ο Τζέιμι, μιλώντας για την «έμπιστη» και «καλύτερη φίλη του».

Advertisement
Family Kitchen

Δύο ημέρες αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο, η Τζάνετ πέθανε, προφανώς από τον κορονοϊό, όπως είπαν οι γιατροί στην οικογένεια.

Ο Τζέιμι ήταν στο πλευρό της. Φορώντας μάσκα, γάντια και προστατευτική στολή, πέρασε τις πέντε τελευταίες ώρες μαζί της, φέρνοντας στον νου του τις καλές στιγμές που μοιράστηκαν. Λίγο πριν πεθάνει, άνοιξε τα μάτια της και του είπε ότι θα τον αγαπά για πάντα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Τζέιμι έμεινε σε καραντίνα, με μοναδική συντροφιά το σκύλο της μητέρας του.

Οι συγγενείς και οι γείτονες του τηλεφωνούσαν συχνά ενώ στα γενέθλιά του, την περασμένη εβδομάδα, δύο φίλοι του πέρασαν μισή ώρα μαζί του – αλλά τους χώριζε μια πόρτα.

«Η μαμά έλεγε πάντα ότι η ελπίδα είναι πιο μεταδοτική από το φόβο. Θα μου έλεγε: μη φοβάσαι που θα περάσεις μόνος σου 14 ημέρες, αλλά να σκέφτεσαι όλα αυτά τα πράγματα που θα κάνεις μετά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ