Δεκάδες άνθρωποι στη Γαλλία πραγματοποίησαν σήμερα πορεία αλληλεγγύης στην Ελλάδα.  Στους δρόμους βγήκαν Γάλλοι πολίτες, αλλά και Έλληνες που κατοικούν στη Γαλλία, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δεκάδες άνθρωποι στη Γαλλία πραγματοποίησαν σήμερα πορεία αλληλεγγύης στην Ελλάδα.
 
Στους δρόμους βγήκαν Γάλλοι πολίτες, αλλά και Έλληνες που κατοικούν στη Γαλλία, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του διημέρου που διοργανώθηκε στην Ελλάδα (13 και 14 Μαρτίου) με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια του οποίου διημέρου οι πολίτες καλούνται να βγουν σε πλατείες και γειτονιές όλης της χώρας και να φωνάξουν ένα μεγάλο “ως εδώ” στην αστυνομική βία, έγινε πορεία και στο Παρίσι

Advertisement
 

Τι αναφέρουν στο κείμενο που εξέδωσαν.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, πέραν της αστυνομικής βίας διαμαρτύρονται και για την ίδρυση του αστυνομικού σώματος για τα πανεπιστήμια, για το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους, ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε το κείμενο που εξέδωσαν οι Έλληνες εργαζόμενοι και φοιτητές στη Γαλλία:

Είμαστε νέοι.ες από την Ελλάδα, εργαζόμενοι/ες ή/και φοιτητές/τριες που ζουν στο Παρίσι, εξοργισμένοι/ες από την «αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες (Perrier, Libération 10/03). Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον νόμο για τα δικαιώματα των κρατουμένων που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο. Με μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε και οργανώθηκε από τα κάτω, χωρίς να εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια σε αυτό το υπό κατασκευή αυταρχικό καθεστώς, ενάντια στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης και την καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο όπου η υγειονομική κρίση δοκιμάζει την κοινωνία, η αδυναμία της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί είναι αδιαμφισβήτητη. Προφανώς, η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής ατζέντας της. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που αποφασίστηκε με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να περάσει νέους νόμους. Η αστυνομική βία παραμένει εκτός ελέγχου εξυπηρετώντας τον «ιερό» σκοπό της καταστολής κάθε αντιφρονούντα. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία καταπατάται.

Advertisement
MEGA

Η αστυνομία καταστέλλει αδιάκοπα τις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί πολίτες δέχονται βίαιες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις όπως στη Νέα Σμύρνη, ένα προάστιο κοντά στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Δεκάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιούνται με κάθε επιχείρηση.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκκένωσαν βίαια την κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 11/03 στις 6 π.μ., παρά την ήδη υπάρχουσα απόφαση των φοιτητών να τερματίσουν την κατάληψη που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη ημέρα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ακολούθησαν άλλη μία φορά τον δρόμο της καταστολής και ελικόπτερα πετούσαν στον ουρανό πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραλύοντάς τη για ώρες.

Advertisement
ΔΕΗ

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από αστυνομικούς τροποποιούνται προτού κοινοποιηθούν στα μέσα ενημέρωσης. Τα κοινωνικά δίκτυα, το μόνο πλέον μέσο ελεύθερης κυκλοφορίας πληροφοριών, συχνά λογοκρίνονται, ενώ προσωπικοί λογαριασμοί αποκλείονται για αρκετές ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής εκτροπής, η κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε θάνατο τον επί 63 ημέρων απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον φωτογραφικό νόμο που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, στερώντας του τα σύννομα δικαιώματά του.

πηγή news247.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ