Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.  Advertisement     Σάλος προκλήθηκε έπειτα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.

 

Advertisement
 

 

Σάλος προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία νεαρής γυναίκας ότι η εν λόγω ιατρός και μία νοσηλεύτρια αρνήθηκαν να της κάνουν έκτρωση.

Όπως καταγγέλθηκε, “Η γυναίκα αντιμετώπισε επικριτικά σχόλια και θρησκευτική κατήχηση από τη γυναικολόγο και τη νοσηλεύτρια που την είδαν.

Πέρα από το γεγονός ότι δεν έκαναν καμία ιατρική εξέταση, η γυναικολόγος και η νοσηλεύτρια έκαναν τον σταυρό τους και άρχισαν να «συμβουλεύουν» την καταγγέλλουσα να κρατήσει το παιδί.

Μάλιστα, ανέκριναν την ασθενή ζητώντας από αυτήν εξηγήσεις για την απόφασή της και εκφοβίζοντάς την με τις «τρομερές επιπλοκές» της άμβλωσης στο γυναικείο σώμα”.

Παρέμβαση από τον Ρουβίκωνα

 

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στο ιατρείο της γυναικολόγου την Τετάρτη.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν ζούμε, όμως, στον μεσαίωνα, ούτε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές. Το δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση (όπως και σε κάθε ασφαλή ιατρική επέμβαση) δεν το χαρίζουμε σε καμία και σε κανέναν κομπογιαννίτη. Το να εκβιάζεις και να τρομοκρατείς μια γυναίκα προκειμένου να γεννήσει ένα παιδί είναι έκφανση πατριαρχικής βίας».

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και εμποτίζουν την κοινωνία με οπισθοδρομικές, αντιεπιστημονικές αντιλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν το φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους. Θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση. Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση, όχι της μικροαστικής ηθικής ορισμένων».

 

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

25/12/25 8:36 μμ

Χριστούγεννα με χιόνι στον Λαϊλιά Σερρών

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

25/12/25 8:21 μμ

Ένας 22χρονος νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στο Νησέλλι Ημαθίας

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων - Δείτε βίντεο

25/12/25 8:17 μμ

Ισχυρή έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο, ξημερώματα των Χριστουγέννων – Δείτε βίντεο

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

25/12/25 8:08 μμ

Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνω Ποροΐων

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

25/12/25 7:34 μμ

Δείτε βίντεο: Στον δρόμο για τις Σέρρες Χριστούγεννα 1974

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

25/12/25 7:29 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός επί γης σήμερον και ο άνθρωπος εις ουρανούς!»

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες - video

25/12/25 7:21 μμ

Χριστούγεννα στο μπλόκο του Προμαχώνα έκαναν οι αγρότες – video

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”