«Μετά το συνέδριό μας, και κυρίως μετά τις 15 Μάη, προχωράμε μπροστά με ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Προχωράμε με μια άλλη δυναμική. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσο αυξάνει η εμπιστοσύνη και η ... Περισσότερα

Ρ. Σβίγκου: «Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε»

Epiloges Press

Epiloges Press

«Μετά το συνέδριό μας, και κυρίως μετά τις 15 Μάη, προχωράμε μπροστά με ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Προχωράμε με μια άλλη δυναμική. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσο αυξάνει η εμπιστοσύνη και η στήριξη, όσο ο κόσμος αγκαλιάζει το κόμμα, όσο αντιστοιχίζεται η πολιτική μας επιρροή στην οργανωτική μας δύναμη, με την ένταξη και συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο πολιτικό μας σχέδιο, τόσο μεγαλώνουν οι προσδοκίες του κόσμου, αλλά και οι ευθύνες μας», αναφέρει η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής .

Advertisement
 

«Έχουμε ιστορικό καθήκον να τις επιβεβαιώσουμε. Σε αυτή τη νέα σελίδα, πρώτο μέλημα του κόμματος πρέπει να είναι η δημιουργική ένταξη των νέων μελών στις οργανώσεις», αναφέρει . Ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας, αναφέρει η κ. Σβίγκου, είναι «η προετοιμασία του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν να γίνουν. Οδηγός μας είναι η ομόφωνα ψηφισμένη Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου, όπως και οι 5+1 δεσμεύσεις, τις οποίες κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο. Θα ακολουθήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος στη ΔΕΘ. Ένα πρόγραμμα που θα απαντά και θα δίνει αριστερές, προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την επισφάλεια, την αβεβαιότητα, από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες εμμονές και το πελατειακό σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μεριμνά για τη νέα γενιά, τη γενιά της επισφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης, των μισθών πείνας και της αβεβαιότητας για το αύριο. Σε αυτή τη γενιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χλευάζει όταν δεν επιστρατεύει την αστυνομική βία εναντίον της».

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, και θεωρώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως και όλες οι ηγεσίες των κομμάτων πέραν της δεξιάς και της ακροδεξιάς , θα λάβουν το μήνυμα της κάλπης. Το αίτημα να φύγει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι απλώς στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά αναγκαιότητα για τον λαό και τον τόπο. Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις, ελπίδα και διέξοδο στην κοινωνία».

Για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπως και γενικά στην εξωτερική πολιτική, πορεύεται με το δόγμα του «πιστού και πρόθυμου» συμμάχου των ισχυρών, και με τη λογική της χώρας ως «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης». Πρόκειται για μια τακτική επικίνδυνη, επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας, στον αντίποδα της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Advertisement
Family Kitchen

Για την ακρίβεια αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστιες ευθύνες για όσα δεν έκανε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που άρχισαν να εκτοξεύονται οι τιμές του ηλεκτρικού στη χώρα μας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αλλά προσπαθεί και να κρύψει τα υπερκέρδη των παρόχων, με τροπολογίες στη βουλή. Καμαρώνει για την πορεία της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ηλεκτρικό. Δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια, την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα και από τα βασικά αγαθά. Φτωχοποιεί τον κόσμο, και μετά τους λέει και τζαμπατζήδες. Όμως η τραγωδία που ζουν καθημερινά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει καταθέσει εδώ και καιρό. Βέβαια, έχουν δύο μεγάλα μειονεκτήματα: είναι αντίθετες με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυβέρνησης, και με την εξυπηρέτηση συμφερόντων των διαφόρων καρτέλ».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

15/11/25 8:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Νοεμβρίου

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

15/11/25 9:36 μμ

H «Κερκινέλλα» προσελκύει πλήθος επισκεπτών της Philoxenia στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής

Μπέργκερ με ...γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

15/11/25 9:32 μμ

Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

15/11/25 9:28 μμ

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο - «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

15/11/25 9:25 μμ

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο – «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

15/11/25 9:18 μμ

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

15/11/25 9:16 μμ

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

15/11/25 9:05 μμ

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

15/11/25 9:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

15/11/25 8:47 μμ

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

Antalis: Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

15/11/25 8:41 μμ

Αγροφυλλίδα ΑΕ: Antalis – Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

15/11/25 8:25 μμ

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»