Ακόμη 16.000 άτομα επιβεβαιώθηκε πως νοσούν σε 24 μόλις ώρες     Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ινδία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ακόμη 16.000 άτομα επιβεβαιώθηκε πως νοσούν σε 24 μόλις ώρες

 

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ινδία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 16.000 ασθενείς. Πρόκειται τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ξέσπασε η πανδημία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλέσει τον στρατό για να διαχειρισθεί τα νέα κέντρα φροντίδας με χιλιάδες επιπλέον κλίνες στο Νέο Δελχί.

Με 456.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα, η Ινδία είναι η τέταρτη δεινότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ρωσία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου REUTERS.

Μολαταύτα, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις των ινδικών κρατιδίων χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα προστασίας έπειτα από το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 3.900 νέες λοιμώξεις, κατέγραψε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η πρωτεύουσα Νέο Δελχί των 20 εκατ. κατοίκων. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πως μόλις 13.400 κλίνες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς με covid-19 στην μεγαλούπολη, με τις 6.200 εξ αυτών να είναι ήδη κατειλημμένες.

 

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες άλλες 20.000 κλίνες σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Από αυτές τις κλίνες, οι 10.000 θα βρίσκονται σε ένα θρησκευτικό κέντρο και σιδηροδρομικά βαγόνια που θα μετατραπούν σε νοσοκομειακές πτέρυγες.

Advertisement
MEGA

«Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει λάβει οδηγίες για να προσφέρει ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με covid-19, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε σιδηροδρομικά βαγόνια στο Δελχί», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

Η κυβέρνηση της πόλης εκτιμά πως θα έχουν καταγραφεί 500.000 κρούσματα έως τα τέλη Ιουλίου και πως μέχρι τότε θα χρειάζεται 150.000 κλίνες.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Δελχί Μανίς Σισόντια δήλωσε πως η νέα οδηγία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να μεταφέρονται όλοι οι ασθενείς σε κέντρα διάγνωσης, αντί να εξετάζονται και να αξιολογείται η περίπτωσή τους στο σπίτι, έχει οδηγήσει στα όριά του το ήδη περιορισμένων δυνατοτήτων σύστημα περίθαλψης.

«Το σύστημα των ασθενοφόρων μας, το ιατρικό μας σύστημα βρίσκεται τώρα υπό πίεση. Σήμερα αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τους ασθενείς με λεωφορεία», δήλωσε ο Σισόντια, προσθέτοντας πως έχει ενημερώσει εγγράφως το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. «Αυτός (ο κανονισμός) έχει σπείρει χάος στο Νέο Δελχί», υπογράμμισε.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

13/09/25 9:22 πμ

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας