Ραγδαία μεταβολή του καιρού. Σήμερα αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.   Βροχές και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ραγδαία μεταβολή του καιρού. Σήμερα αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

 

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Advertisement
MEGA

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που έως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στην ανατολική Στερεά έως το μεσημέρι και στην Πελοπόννησο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά στις Κυκλάδες καθώς και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, σταδιακά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
25η Μαρτίου: Πώς θα φτιάξετε σε 20' τις πιο εύκολες και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου

24/03/26 10:52 μμ

25η Μαρτίου: Πώς θα φτιάξετε τις πιο εύκολες και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου- Τα έθιμα της ημέρας

24/03/26 10:49 μμ

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου- Τα έθιμα της ημέρας

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου - Ο μύθος και η αλήθεια για την Εθνική Επέτειο

24/03/26 10:46 μμ

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου – Ο μύθος και η αλήθεια για την Εθνική Επέτειο

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

24/03/26 10:44 μμ

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Εθνική επέτειος: Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

24/03/26 10:42 μμ

Εθνική επέτειος: Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

Το μήνυμα της Δημάρχου Σερρών για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

24/03/26 9:50 μμ

Το μήνυμα της Δημάρχου Σερρών για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

ΥΠΑΑΤ: 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

24/03/26 9:46 μμ

ΥΠΑΑΤ: 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Στ. Παπασταύρου στο Baker Institute: «Η ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων εντάσσεται στην στρατηγική ενεργειακού ρεαλισμού που ακολουθεί η Κυβέρνηση»

24/03/26 9:43 μμ

Στ. Παπασταύρου στο Baker Institute: «Η ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων εντάσσεται στην στρατηγική ενεργειακού ρεαλισμού που ακολουθεί η Κυβέρνηση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατασκευή του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο

24/03/26 9:02 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατασκευή του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο

Στη λαϊκή αγορά των Σερρών ενόψει της 25ης Μαρτίου - video

24/03/26 8:54 μμ

Στη λαϊκή αγορά των Σερρών ενόψει της 25ης Μαρτίου – video

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το  Fuel Pass 2026

24/03/26 8:50 μμ

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Fuel Pass 2026

Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: "Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν" - video

24/03/26 8:43 μμ

Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: “Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν” – video