“Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρόθεση να επιβληθούν κυρώσεις, τις θεωρούμε παράνομες και σε κάθε περίπτωση η αρχή της ανταποδοτικότητας ισχύει στον τομέα αυτό”, τόνισε ο Πεσκόφ. “Ανταποδοτικότητα ώστε τα συμφέροντά μας να ... Περισσότερα

“Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρόθεση να επιβληθούν κυρώσεις, τις θεωρούμε παράνομες και σε κάθε περίπτωση η αρχή της ανταποδοτικότητας ισχύει στον τομέα αυτό”, τόνισε ο Πεσκόφ. “Ανταποδοτικότητα ώστε τα συμφέροντά μας να διασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, εξήγησε. Όπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία δεν επιθυμεί οι σχέσεις της με την Ουάσινγκτον να πηγαίνουν “ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω”.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία ΜπάιντενΠούτιν την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής “σε τρίτη χώρα”. Προς το παρόν η Μόσχα έχει αντιδράσει χλιαρά στην πρόταση αυτή, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από την αμερικανική συμπεριφορά προς τη Ρωσία.

Σήμερα ο Πεσκόφ τόνισε ότι ενδεχόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντησης, όμως πρόσθεσε ότι “οι δύο πρόεδροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν αυτό θα εμποδίσει ή όχι” τη διεξαγωγή μιας συνόδου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε επίσης ότι η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει οξυμένη, με δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να εξακολουθούν να είναι ανεπτυγμένες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Κατά συνέπεια είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για αποκλιμάκωση, εκτίμησε ο Πεσκόφ, παρά τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη δύο πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον των φιλορώσων ανταρτών στα ανατολικά, ενώ έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις των Δυτικών να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή.

Από τον Ιανουάριο, όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας επιδεινώθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Η Μόσχα ανακάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του “δολοφόνο”.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Έδεσε στο λιμάνι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Explora I»

20/08/25 12:38 μμ

Θεσσαλονίκη: Έδεσε στο λιμάνι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Explora I»

Έφοδος σε κάμπινγκ στη Χαλκιδική μετά από καταγγελία τουρίστριας - Ξηλώνουν ομπρέλες, δείτε φωτογραφίες

20/08/25 12:06 μμ

Έφοδος σε κάμπινγκ στη Χαλκιδική μετά από καταγγελία τουρίστριας – Ξηλώνουν ομπρέλες, δείτε φωτογραφίες

Κίνα: 19χρονος πήγε για ταξίδι στην Ταϊλάνδη με την 17χρονη σύντροφό του και αυτή τον πούλησε για σκλάβο στη Μιανμάρ!

20/08/25 11:57 πμ

Κίνα: 19χρονος πήγε για ταξίδι με την 17χρονη σύντροφό του και αυτή τον πούλησε για σκλάβο στη Μιανμάρ!

Δημογραφικό πρόβλημα: Τι σημαίνει να γερνάς όταν δεν έχεις παιδιά

20/08/25 11:38 πμ

Δημογραφικό πρόβλημα: Τι σημαίνει να γερνάς όταν δεν έχεις παιδιά

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ζέστης – Πού θα χτυπήσουν 40άρια

20/08/25 11:29 πμ

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ζέστης – Πόσο θα κρατήσει

ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών

20/08/25 11:18 πμ

ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Για ακόμη μια χρονιά τα κυνηγετικά συμφέροντα υπερισχύουν της προστασίας της φύσης

20/08/25 11:11 πμ

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Για ακόμη μια χρονιά τα κυνηγετικά συμφέροντα υπερισχύουν της προστασίας της φύσης

3o Βραδινό Μπασκετάκι για όλες τις ηλικίες στις Σέρρες - Δήλωσε συμμετοχή

20/08/25 11:03 πμ

3o Βραδινό BASKETAKI για όλες τις ηλικίες στις Σέρρες – Δήλωσε συμμετοχή

Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Χόμπιτ» πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων

20/08/25 10:26 πμ

Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του «Χόμπιτ» πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων

Θεσσαλονίκη: Δύο άνδρες αναζητούνταν για ενδοοικογενειακή βία - Βρέθηκαν όπλα στα σπίτια τους

20/08/25 10:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Δύο άνδρες αναζητούνταν για ενδοοικογενειακή βία – Βρέθηκαν όπλα στα σπίτια τους

Νέα Βρασνά: Πρόστιμο 1000 ευρώ σε 60χρονη γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη

20/08/25 10:17 πμ

Νέα Βρασνά: Πρόστιμο 1000 ευρώ σε 60χρονη γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη

Σέρρες: Θρήνος για τον 38χρονο Ιωάννη Ζέζιο που έφυγε από την ζωή

20/08/25 10:07 πμ

Σέρρες: Θρήνος για τον 38χρονο Ιωάννη Ζέζιο που έφυγε από την ζωή