Η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, κατέληξε στις 25 Μαΐου από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλευόταν, μετά τη φωτιά στο σπίτι τους. Στα μέσα Φεβρουαρίου, φωτιά που ... Περισσότερα

Ρένα Βενιέρη: Ποια ήταν η ηθοποιός και σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, κατέληξε στις 25 Μαΐου από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλευόταν, μετά τη φωτιά στο σπίτι τους.

Advertisement
 

Στα μέσα Φεβρουαρίου, φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολωνάκι, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα τόσο στον Μανώλη Μαυρομμάτη όσο και στη σύζυγό του. Την Πέμπτη (23/5), σχεδόν 4 μήνες μετά τη φωτιά, η Ρένα Βνιέρη βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Η κατάσταση της υγείας της, ωστόσο, παρέμενε σοβαρή, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ανακοπή.

Ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, έχει υποστεί εγκαύματα στο 18% του σώματός του ενώ πιο βεβαρημένη ήταν η κατάσταση της συζύγου του, η οποία, είχε υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρετά με μια ανάρτησή του τη Ρένα Βενιέρη

«Ακόμα ένα θλιβερό αντίο για την υπέροχη Ρένα Βενιέρη μία ηθοποιό που άφησε το στίγμα της σαν καρατερίστα και στον κινηματογράφο και στο θέατρο με τους ποικίλους ρόλους της και η οποία μετά από μία πολύ μεγάλη περιπέτεια υγείας αφού έπεσε θύμα τρομακτικής πυρκαγιάς μέσα στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι μαζί με το σύζυγό της Μανώλη Μαυρομμάτη άφησε τον μάταιο κόσμο μας… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Ρένα…» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρετώντας την αξιόλογη ηθοποιό.

Ποια ήταν η Ρένα Βενιέρη

Η Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη γεννήθηκε στην Άρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com, εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο Βεργή, στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Η βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμιρ», με τον θίασο Βεργή-Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και τη «Λυσιστράτη» σε περιοδεία στη Νότιο Αφρική και στα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Advertisement
Babis

Ρένα Βενιέρη: Ποια ήταν η ηθοποιός και σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Advertisement
Family Kitchen

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, πρωτοέπαιξε στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με του θιάσους των Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωσταντάρα.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό αθητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα γιο, τον Μιχάλη. Μάλιστα με τον σύζυγό της, δημιούργησε την «Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή» και ανέβασαν αρκετά έργα. Η ίδια έχει λάβει μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς επίσης και στη μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, «Βυζαντινός Ελληνισμός», σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυρομμάτη.

Έπαιξε στα σίριαλ: «Ονειροπαρμένος» του Κώστα Πρετεντέρη, «Εν τούτω νίκα» του Νίκου Φώσκολου, «Μεθυσμένη Πολιτεία» του Σ. Πατατζή, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κώστα Μουρσελά και «Το πάθος» του Γιάννη Φίλιππα. Ως σεναριογράφος, έγραψε ταινίες μικρού μήκους όπως και ντοκιμαντέρ, όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της, ενώ είχε συμμετάσχει και σε ταινίες του κινηματογράφου.

Ακόμη η αξιόλογη ηθοποιός έπαιξε στο θέατρο της Δευτέρας στην παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Φιλμογραφία

Τρικυμία μιας καρδιάς (1969)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)
Μαρία-Ηλέκτρα (1996)

πηγή zougla.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

Έστησε πάρτι η ΑΕΚ

23/10/25 9:55 μμ

Έστησε πάρτι η ΑΕΚ

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»

23/10/25 9:52 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει και τη λογική, αλλά και την ντροπή»

Βουλή - Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Παρασκευή Τυχεροπούλου - Ειλικρινής προσπάθεια Γ. Γεωργαντά για κάθαρση

23/10/25 9:47 μμ

Βουλή – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Παρασκευή Τυχεροπούλου – Ειλικρινής προσπάθεια Γ. Γεωργαντά για κάθαρση