Με εντατικούς ρυθμούς και προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν ή υποκίνησαν τα επεισόδια στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ... Περισσότερα

Ρέντη: Τι ανέφερε στον ανακριτή ο 18χρονος – Η υπερασπιστική γραμμή του

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με εντατικούς ρυθμούς και προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν ή υποκίνησαν τα επεισόδια στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Στα δικαστήρια Πειραιά έφθασε, λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε την φωτοβολία κατά του αστυνομικού.

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Ήρθε άλλωστε χθες και η επιβεβαίωση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης. Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Σημειώνεται πως οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου οι οποίες μάλιστα θα αφορούν αρκετές ημέρες πριν, προκειμένου να διαπιστωθούν οι σχεδιασμοί που είχαν γίνει για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ληφθεί δείγματα γενετικού, δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τυχόν εμπλεκόμενων.

Εξάλλου, μια γενναία και δύσκολη μάχη εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας για έκτο 24ωρο. Πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Νίκαιας προέβη στην τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στο σημείο της χειρουργικής τομής, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση του τραύματος, καθώς οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου, για να αποφευχθούν οι σημαντικές επιπλοκές, απόρροια του εκτεταμένου τραύματος στο μηρό από τη φωτοβολίδα της περασμένης Πέμπτης.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα να ελεγχθεί και η εγκεφαλική λειτουργία αφού ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα. Ο 31χρονος παραμένει σε καταστολή και υποστηρίζεται η αναπνοή του μηχανικά, ενώ παίρνει ακόμα ενδοφλέβια φάρμακα, στα οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών, σε Λευκώνα, Χριστός και Μελενικιώτικα, με έργα 2.500.000€

15/09/25 8:15 μμ

Χατζηβασιλείου: Λύνουμε το ζήτημα του ουρανίου στο πόσιμο νερό σε περιοχές του Δήμου Σερρών με έργα 2.500.000€

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

15/09/25 8:09 μμ

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 - video

15/09/25 8:01 μμ

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Δήμο Σερρών στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ αύριο Τρίτη 16/9 – video

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - video

15/09/25 7:55 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – video

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς - video

15/09/25 7:44 μμ

Σέρρες: Πεζοδρόμια παγίδες στην οδό Γ.Παπανδρέου απειλούν τους πεζούς – video

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - video

15/09/25 7:35 μμ

Σέρρες: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού – video

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση - Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται - video

15/09/25 7:27 μμ

Σέρρες: Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση – Η ευλογιά των προβάτων εξαπλώνεται – video

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της Πόπης Σεμερτζίδου και ακόμα τριών προσώπων

15/09/25 4:07 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της Πόπης Σεμερτζίδου και ακόμα τριών προσώπων

Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της SEREXPO 2025

15/09/25 3:58 μμ

Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της SEREXPO 2025

15/09/25 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Οι εθνικές επιτυχίες πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν – Δεν υπάρχει χώρος για μικρόψυχες και μίζερες παραφωνίες»

Ηράκλεια Σερρών: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση για την Ομηρία των Ηρακλειωτών

15/09/25 2:59 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση για την Ομηρία των Ηρακλειωτών

Κασσελάκης: Η επιστροφή Τσίπρα λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατία

15/09/25 2:53 μμ

Κασσελάκης: Η επιστροφή Τσίπρα λειτουργεί συσπειρωτικά για τη Νέα Δημοκρατία