Η Ρόδος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την κακοποίηση της 8χρονης από τη θεία της, όπως ομολόγησε η ίδια.    Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, σε νέα ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Ρόδος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την κακοποίηση της 8χρονης από τη θεία της, όπως ομολόγησε η ίδια.

 
 
 
Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, σε νέα ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος, κλήθηκε ο 78χρονος παππούς του 8χρονου κοριτσιού.

Συγκεκριμένα, ενώ εκκρεμούσε προς αξιολόγηση το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την πολύκροτη υπόθεση της σκευωρίας με θύμα κακοποίησης το 8χρονο παιδί και φερόμενη ως δράστιδα την θεία του, δόθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών νέα παραγγελία προς τον Πταισματοδίκη Ρόδου και μάλιστα κατεπείγουσα, με χρόνο περαίωσης τις 2 ημέρες.

Ο 78χρονος παππούς του παιδιού καλείται στις 5 Νοεμβρίου να παράσχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής με διερευνώμενες πράξεις:

-Βιασμό κατ’ εξακολούθηση

-Γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

-Πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

-Κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση.

Η κατάθεση της 52χρονης ομεγενούς από τις ΗΠΑ


Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ενώ βρισκόταν η έρευνα με θύμα το παιδί σε εξέλιξη, μια 52χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, έδωσε κατάθεση την 23η Οκτωβρίου 2021, στην Ασφάλεια του Ηρακλείου.

Όπως γνωστοποίησε, υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού, στο διάστημα των ετών 1978 – 1982 και είπε ότι είχε καταγγείλει την κακοποίησή της τον Ιανουάριο του 2012 με επιστολή της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Είδε, όπως είπε, ότι διενεργείτο έρευνα στη Ρόδο για το παιδί και άκουσε το όνομα του παππού και αποφάσισε να ενημερώσει για το τι είχε συμβεί στην ίδια.

Τι ισχυρίστηκαν η θεία της 8χρονης και ο σύντροφός της


Ο σύντροφος της 50χρονης θείας σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι η 8χρονη είχε δείξει σε tablet, στον ίδιο και τη σύντροφο του, σκηνές από σελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο και είχε υποστηρίξει ότι ο παππούς την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ανάλογη κατάθεση είχε δώσει και η 50χρονη θεία. Η 33χρονη μητέρα του παιδιού είχε αρχικώς καταστήσει ύποπτο τον πατέρα της.

Όσα είπε ο παππούς στην πρώτη ανωμοτί κατάθεση

Advertisement
MEGA


Ο παππούς έχει δώσει ήδη ανωμοτί κατάθεση για τα ίδια αδικήματα την 14η Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την πρώτη κατάθεση της κόρης του, που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο, να ήταν δράστης σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα την κόρη της.

Ο 78χρονος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή των παιδιών.

Είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι πρόθεση της κόρης της, όταν διαπίστωσε τον ερεθισμό στα γεννητικά όργανα του παιδιού ήταν, να καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Αναφερόμενος στην κόρη του επεσήμανε ότι έχει προβλήματα, έχει προκαλέσει θέματα στο παρελθόν και την έχουν συγχωρέσει. Επεσήμανε επίσης ότι ο ίδιος είναι αυστηρός και με το 8χρονο παιδί.

Από την ιατροδικαστική εξέταση και την εξέταση γυναικολόγου προέκυψε ότι το παιδί είχε φλεγμονή και είχε υποστεί μερική ρήξη του παρθενικού της υμένα.

Πηγή enikos.gr

Αποκλείστηκε εξάλλου να έχει υποστεί παρά φύσει βιασμό από διαδοχικές εξετάσεις και ουσιαστικά «διαψεύστηκε» ακατάληπτη περιγραφή του παιδιού, με νοητική στέρηση, σύμφωνα με την οποία ο παππούς της έβαλε κάτι που περιγράφει σαν μαχαίρι.

Ο ιατροδικαστής στην τελευταία του έκθεση πιθανολογεί σφόδρα ότι η διακόρευση του παιδιού προήλθε από δάκτυλο, μετά και την ομολογία της θείας.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η υποβολή πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχίατρο που έχει διοριστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα μετά από τροχαίο στη Λήμνο - Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος

18/01/26 3:56 μμ

Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα μετά από τροχαίο στη Λήμνο – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος

Αναγεννητική φιλοξενία: το επόμενο βήμα μετά τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό

18/01/26 3:54 μμ

Αναγεννητική φιλοξενία: το επόμενο βήμα μετά τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ορειβατών στον Ταϋγετο

18/01/26 3:48 μμ

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ορειβατών στον Ταϋγετο

Καρδίτσα: «Μονοπάτι των Προσκυνητών»: Διαπεριφερειακή ορειβατική – πεζοπορική διαδρομή, μήκους περίπου 100-110 χλμ.

18/01/26 3:43 μμ

Καρδίτσα: «Μονοπάτι των Προσκυνητών»: Διαπεριφερειακή ορειβατική – πεζοπορική διαδρομή, μήκους περίπου 100-110 χλμ.

Νέο μοντέλο για τη ΔΑΕΕ- Τι αλλάζει και πώς αναβαθμίζεται

18/01/26 3:39 μμ

Νέο μοντέλο για τη ΔΑΕΕ- Τι αλλάζει και πώς αναβαθμίζεται

Χρηματοδότηση από 10.000 έως 3,5 εκατ. ευρώ φέρνουν τα νέα εργαλεία της ΚΑΠ για αγρότες και επιχειρήσεις

18/01/26 3:32 μμ

Χρηματοδότηση από 10.000 έως 3,5 εκατ. ευρώ φέρνουν τα νέα εργαλεία της ΚΑΠ για αγρότες και επιχειρήσεις

Έλλη Κοκάλη: Η δημοσιογράφος που δίνει «φωνή» στα αδέσποτα του Ηρακλείου

18/01/26 3:25 μμ

Έλλη Κοκάλη: Η δημοσιογράφος που δίνει «φωνή» στα αδέσποτα του Ηρακλείου

Η άμυνα ως νέο επιχειρηματικό Eldorado: επενδύσεις METLEN και THEON, και τα δύο λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

18/01/26 3:12 μμ

Η άμυνα ως νέο επιχειρηματικό Eldorado: επενδύσεις METLEN και THEON, και τα δύο λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν

ΚΚΕ: Η πυρκαγιά στα καζάνια δείχνει, για ακόμα μια φορά, ότι η ασφάλεια των εργαζομένων του λιμανιού, των κατοίκων του Περάματος και ευρύτερα του Πειραιά παίζεται «κορώνα-γράμματα»

18/01/26 3:05 μμ

ΚΚΕ: Η πυρκαγιά στα καζάνια δείχνει, για ακόμα μια φορά, ότι η ασφάλεια των εργαζομένων του λιμανιού, των κατοίκων του Περάματος και ευρύτερα του Πειραιά παίζεται «κορώνα-γράμματα»

Σταύρος Παπασταύρου: "Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος ώστε να μεταφέρεται ηλεκτρική ενέργεια από τη Σαουδική Αραβία στην Ευρώπη"

18/01/26 11:01 πμ

Σταύρος Παπασταύρου: “Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος ώστε να μεταφέρεται ηλεκτρική ενέργεια από τη Σαουδική Αραβία στην Ευρώπη”

Σερρών Θεολόγος: «Η αγιότητα είναι το αεί της Εκκλησίας»

18/01/26 10:57 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Η αγιότητα είναι το αεί της Εκκλησίας»

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων

18/01/26 10:53 πμ

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μας δεν είναι οι αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα αγροτικών ενισχύσεων