Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει αύριο Δευτέρα (27/7) 64χρονος από τις Σέρρες ο οποίος κατηγορείται για τη διευκόλυνση 15 αλλοδαπών από τη Συρία που έφτασαν στο νησί ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει αύριο Δευτέρα (27/7) 64χρονος από τις Σέρρες ο οποίος κατηγορείται για τη διευκόλυνση 15 αλλοδαπών από τη Συρία που έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια,
 

Advertisement
 

ενώ αναζητείται ο 25χρονος Παλαιστίνιος διακινητής τους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε προχθές τα ξημερώματα από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και εντόπισε τον 64χρονο Έλληνα να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τους 15 αλλοδαπούς!
Πιο συγκεκριμένα, στις 4.10 τα ξημερώματα στις 23 Ιουλίου 2020 ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για πιθανό περιστατικό αποβίβασης παράτυπων αλλοδαπών, στην παραλιακή οδό του Θεολόγου.
Άμεσα Λιμενικοί έσπευσαν στην περιοχή όπου και εντόπισαν τον 64χρονο και μέσα στο όχημά του τους 15 αλλοδαπούς από τη Συρία, όπως οι ίδιοι δήλωσαν.
Από τον έλεγχο που έκαναν οι Λιμενικοί διαπιστώθηκε ότι οι 15 Σύριοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και ο 64χρονος τους παρέλαβε από το σημείο με σκοπό να τους μεταφέρει στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον 64χρονο, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του, την οποία έκανε για καθαρά οικονομικούς λόγους, εξαιτίας της ανέχειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος είπε προανακριτικά στους Λιμενικούς πως είναι άνεργος τα τελευταία πέντε χρόνια και αδυνατεί να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες. Έτσι όταν τον προσέγγισε ο 25χρονος αλλοδαπός από την Παλαιστίνη και του ζήτησε να μεταφέρει για λογαριασμό του κάποιους αλλοδαπούς που εκείνος γνώριζε, για τους οποίους και θα ελάμβανε 30 ευρώ ανά άτομο δέχτηκε.

Ο 64χρονος ξεκαθάρισε ότι απλώς μετέφερε τους αλλοδαπούς και δεν γνώριζε ούτε πώς έρχονταν ούτε ποιος τους έφερνε.

Όπως είπε, εκείνος συνεννοούνταν μόνο με τον 25χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος τηλεφωνούσε στον 64χρονο του έλεγε από πού να τους παραλάβει και πού να τους αφήσει. Έπειτα, δύο με τρεις ημέρες από τη μεταφορά ο αλλοδαπός επικοινωνούσε και πάλι με τον 64χρονο για να του δώσει την αμοιβή του.

Advertisement
Family Kitchen

Σύμφωνα πάντα με την προανακριτική κατάθεση του Έλληνα, η συνεργασία τους αυτή έγινε έξι φορές το προηγούμενο διάστημα.

Από τους Λιμενικούς σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, με κατηγορούμενους τον 25χρονο Παλαιστίνιο που αναζητείται για διακίνηση παράνομων μεταναστών και τον 64χρονο Έλληνα για διευκόλυνση.
Ο 64χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Ωστόσο ο 64χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ενώ ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου Παλαιστίνιου συνεχίζονται.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

16/12/25 11:33 μμ

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας