Κατά τη διάρκεια του καύσωνα το σώμα χάνει πολύ περισσότερο νερό, γι αυτό τα ροφήματα είναι απαραίτητα. Η συνεχής αναπλήρωση των χαμένων υγρών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων ... Περισσότερα

Ροφήματα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Epilogestv

Epilogestv

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα το σώμα χάνει πολύ περισσότερο νερό, γι αυτό τα ροφήματα είναι απαραίτητα. Η συνεχής αναπλήρωση των χαμένων υγρών είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και της υγείας σας, κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα.

Μην βασίζετε την κατανάλωση υγρών αποκλειστικά στο αίσθημα της δίψας κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα. Είναι σημαντικό, αναφέρει η διαιτολόγος Sydney Greene MS, RD, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να ενυδατώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συνιστάται να πίνετε 2,5-3 λίτρα νερό την ημέρα.

Εκτός από το νερό, οι υγιεινές εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν πολλά ροφήματα όπως πράσινο τσάι κτλ. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε συσκευασμένα ποτά και άλλα ζαχαρούχα ροφήματα, καθώς είναι βέβαιο ότι θα σας αφυδατώσουν.

Οι ροφήματα φρούτων μπορεί να είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση, αλλά με μέτρο, καθώς είναι πυκνοί σε φυσικά σάκχαρα. Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης, ακόμη και της φυσικής ζάχαρης που βρίσκεται στα φρούτα, δεν κάνει καλό στην υγεία σας, ειδικά σε περιόδους έντονης ζέστης.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι η με μέτρο κατανάλωση τσαγιού και καφέ θεωρείται αποδεκτή, αρκετοί υποστηρίζουν ότι η καφεΐνη, σε υψηλές δόσεις, μπορεί να έχει διουρητική δράση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται.

Βότανα

Τα βότανα, αναφέρει η Greene MS, ταξινομούνται σε θερμαντικά, δροσιστικά ή ουδέτερα. Τα δροσιστικά διαχωρίζονται σε αυτά που λειτουργούν μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και ψύχοντας τους ιστούς του, και σε αυτά που αυξάνουν την εφίδρωση. Μπορεί η χρήση ενός βοτάνου που αυξάνει την παραγωγή ιδρώτα να ακούγεται αντιφατική, αλλά στην πραγματικότητα η εφίδρωση είναι ο κλιματισμός του σώματος. Ωστόσο, μην φοβάστε ότι θα στάζετε από ιδρώτα μετά τη χρήση τους, μιας και η επίδρασή τους είναι ήπια.

Advertisement
MEGA

Ροφήματα που πρέπει να αποφεύγετε τις ζεστές ημέρες

Καφές

Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλες ποσότητες αφυδάτωση οπότε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν έχει καύσωνα θα πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε πάνω από 3-4 ποτήρια καθώς τότε ενυδατώνει λιγότερο απ’ ο, τι αφυδατώνει.

Αλκοόλ

Εάν πίνετε μία γουλιά αλκοόλ και μια γουλιά νερό εναλλάξ, μειώνετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης τον οποίο προκαλεί αυτό καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ούρων. Περιορίστε την ποσότητα ή αυξήστε την κατανάλωση νερού.

Αναψυκτικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση αναψυκτικών αντί να ενυδατώνει τον οργανισμό αυξάνει την αφυδάτωση και πλήττει την υγεία των νεφρών, σε σχέση με το επιτραπέζιο νερό. Προτιμήστε λοιπόν κάποιο χυμό ή νερό για να ξεδιψάσετε.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μ. Χρυσοχοΐδης: Ενδείξεις οπαδικού κινήτρου για τη δολοφονία του 20χρονου - Νέα μέτρα για τις εγκληματικές ομάδες

17/03/26 10:16 μμ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ενδείξεις οπαδικού κινήτρου για τη δολοφονία του 20χρονου – Νέα μέτρα για τις εγκληματικές ομάδες

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

17/03/26 10:10 μμ

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

Ανησυχία για το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ; Εκτός διαλόγου η τοπική αυτοδιοίκηση - video

17/03/26 10:04 μμ

Ανησυχία για το μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ; Εκτός διαλόγου η τοπική αυτοδιοίκηση – video

4ο Serres Circuit Run: Το μεγάλο δρομικό γεγονός επιστρέφει στις Σέρρες

17/03/26 10:09 μμ

4ο Serres Circuit Run: Το μεγάλο δρομικό γεγονός επιστρέφει στις Σέρρες

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

17/03/26 9:35 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Με επιτυχία η αφηγηματική παράσταση «ΛΙΟΓΕΝΝΗΤΕΣ – Γυναικείες μορφές στο μύθο και το παραμύθι»

17/03/26 9:32 μμ

Με επιτυχία η αφηγηματική παράσταση «ΛΙΟΓΕΝΝΗΤΕΣ – Γυναικείες μορφές στο μύθο και το παραμύθι»

Σταύρος Παπασταύρου: Έχουμε εργαλεία και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης - είμαστε δίπλα στον πολίτη

17/03/26 9:24 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: Έχουμε εργαλεία και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης – είμαστε δίπλα στον πολίτη

Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν

17/03/26 9:21 μμ

Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν

Φαρμακευτική κάνναβη για την ψυχική υγεία: Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καταλήγουν δύο νέες μελέτες

17/03/26 9:19 μμ

Φαρμακευτική κάνναβη για την ψυχική υγεία: Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καταλήγουν δύο νέες μελέτες

ΥΠΕΣ: 50 εκατ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

17/03/26 8:35 μμ

ΥΠΕΣ: 50 εκατ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

17/03/26 9:18 μμ

Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλείο διαφάνειας και λογοδοσίας ο νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρουσιάστηκε στο Μ.Μαξίμου

17/03/26 9:15 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλείο διαφάνειας και λογοδοσίας ο νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης