Ο Αλέξης Κούγιας είναι, πλέον, ο μοναδικός νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως ενημέρωσε τόσο ο ίδιος ο ποινικολόγος όσο και η κατηγορούμενη.Advertisement   Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Αλέξης Κούγιας είναι, πλέον, ο μοναδικός νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως ενημέρωσε τόσο ο ίδιος ο ποινικολόγος όσο και η κατηγορούμενη.

Advertisement
 

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας αιτιολόγησε την απόφασή του να αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, τονίζοντας πως «η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών», όπως αναφέρει το protothema.gr

«Καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του Καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κου Αγαπητού και των κορυφαίων Ελληνίδων Ιατροδικαστών κ.κ. Τσάκωνα και Τσιώλα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο ποινικολόγος, ξεκαθαρίζοντας πως «από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε προδικάζει, είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης» ενώ δεν θα εμφανιστεί σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Κούγια αναφέρει:

«Πριν από λίγη ώρα, και μετά από ενδελεχή μελέτη της μέχρι τώρα σχηματισθείσης δικογραφίας, την οποία έκανα εκμεταλλευόμενος το χρόνο της αναρρώσεώς μου, μετά τη σοβαρότατη εγχείριση, στην οποία υποβλήθηκα προ μηνός, αποδέχτηκα την έκκληση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου και της οικογενείας της να αναλάβω αποκλειστικά και με τη βοήθεια των συνεργατών του γραφείου μου την υπεράσπισή της.

Η αποκλειστική αιτία της αποδοχής ήταν η διαπίστωση από εμέ πρωτοφανών ιατροδικαστικών, παθολογοανατομικών, μαρτυρικών και αστυνομικών επιλογών.

Στην επί πενήντα χρόνια καθημερινή παρουσία μου στα ποινικά Δικαστήρια όλης της ελληνικής επικράτειας δεν συνάντησα ποτέ πάλι τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις.

Με μία πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη και «χωροφυλακιστική» προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας, καταργήθηκαν οι κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες του Καθηγητού Παθολογοανατομίας του ΕΚΠΑ κου Αγαπητού και των κορυφαίων ελληνίδων Ιατροδικαστών κ.κ. Τσάκωνα και Τσιώλα.

Ανετράπησαν χωρίς επιστημονικά αξιολογήσιμα ιατροδικαστικά και παθολογοανατομικά ευρήματα μετά από εκταφές, οι συγκροτημένες από επιστημονικής άποψης ιατροδικαστικές και παθολογοανατομικές γνωμοδοτήσεις και πορίσματα και δημιουργήθηκε, δυστυχώς, με την ανοχή αυτών, που έπρεπε να αντιδράσουν με νόμιμο τρόπο, μία δικογραφία που επέτρεψε σε όλους όσοι διαχρονικά για ιδιοτελείς σκοπούς καταρρακώνουν το τεκμήριο αθωότητος σε μεγάλες και ιστορικές υποθέσεις πολιτικοποινικού ενδιαφέροντος να προκαταδικάσουν την κα κατηγορουμένη, αγνοώντας ότι αυτό έχουν αρμοδιότητα να το πράξουν μόνο οι τακτικοί Δικαστές και τα ποινικά Δικαστήρια.

Κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας.

Από σήμερα, προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου θα στρεφόμεθα εναντίον οιουδήποτε, μέχρι να εκδοθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από τα ποινικά Δικαστήρια, είτε προδικάζει, είτε δυσφημεί την προσωπικότητα της κας κατηγορουμένης.

Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά στην παρούσα υπόθεση, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή και θα τοποθετούμαι μόνο μέσω γραπτών ανακοινώσεων, μηνύσεων και αγωγών εναντίον οιουδήποτε δεν θα σέβεται το τεκμήριο αθωότητος και θα κακοποιεί την αλήθεια.

Από σήμερα, τόσο προσωπικά εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη και τους έλληνες Δικαστές, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι για να εκδώσουν μία δίκαιη απόφαση.

Σέβομαι διαχρονικά τις εισαγγελικές ποινικές διώξεις και τις εισαγγελικές έρευνες, όπως επίσης και τις απόψεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων, αλλά περισσότερο απ’ όλα σέβομαι τους έλληνες τακτικούς Δικαστές, που είναι, όπως διατυμπάνισαν τόσο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, οι μόνοι αρμόδιοι για να αποφασίζουν και να εκδίδουν στο όνομα του ελληνικού λαού δικαστικές αποφάσεις.

Το γραφείο μας δημοσιοποιεί και την εξουσιοδότηση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου».

Η εξουσιοδότηση της Πισπιρίγκου

Advertisement
ΔΕΗ

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε η εξουσιοδότηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανάληψη της υπέρασπισίης της από τον Αλέξη Κούγια.

Όπως ενημερώνει η ίδια η κατηγορούμενη στην ανακοίνωσή της, «δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας», επισημαίνοντας πως τον εξουσιοδοτεί να λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που «εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου», να καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός της και να παρίσταται ενώπιον οποιασδήποτε αρχής για την εκπροσώπησή της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η υπογράφουσα Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα, προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ήδη κατηγορούμενη για το ότι δήθεν διέπραξα τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των τριών τέκνων μου Γεωργίας, Μαρίας-Ελένης και Ίριδας Δασκαλάκη, δια της παρούσης δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου με ΑΜ ΔΣΑ: 8846 και διεύθυνση γραφείου λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αρ.55.

Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον ως άνω δικηγόρο όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου, καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός μου και παρίσταται ενώπιον οποιασδήποτε αρχής για την εκπροσώπησή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος, ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε».

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεάλ Μαδρίτης- Εξετάζει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

26/12/25 12:02 μμ

Ρεάλ Μαδρίτης- Εξετάζει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

26/12/25 12:02 μμ

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη

26/12/25 12:01 μμ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη

Δήμος Μετεώρων: Εκτεταμένο δίκτυο βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών

26/12/25 11:59 πμ

Δήμος Μετεώρων: Εκτεταμένο δίκτυο βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών

Ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία

26/12/25 11:58 πμ

Ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο στο Χαλάνδρι

26/12/25 11:57 πμ

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο στο Χαλάνδρι

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνεργους στη Γερμανία «λιγότερες παρά ποτέ»

26/12/25 11:56 πμ

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους άνεργους στη Γερμανία «λιγότερες παρά ποτέ»

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ασήμι πάνω από τα 75 δολάρια ανά ουγγιά

26/12/25 11:55 πμ

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ασήμι πάνω από τα 75 δολάρια ανά ουγγιά

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Αύριο το μεσημέρι σύσκεψη στη Νίκαια

26/12/25 11:53 πμ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Αύριο το μεσημέρι σύσκεψη στη Νίκαια

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση της εξαπάτησης 70χρονης

26/12/25 11:51 πμ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση της εξαπάτησης 70χρονης

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρός 7χρονος από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο ο 5χρονος αδελφός και ο πατέρας του

26/12/25 10:12 πμ

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρός 7χρονος από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο ο 5χρονος αδελφός και ο πατέρας του

Η δασκάλα Παναγιώτα Διαμαντή από τα Φουρνά Ευρυτανίας ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου

26/12/25 10:04 πμ

Η δασκάλα Παναγιώτα Διαμαντή από τα Φουρνά Ευρυτανίας ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου