Σε δίκη παραπέμπεται για δύο βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου με βούλευμα «καταπέλτη» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Οι δικαστές, ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, κρίνουν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε δίκη παραπέμπεται για δύο βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου με βούλευμα «καταπέλτη» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Οι δικαστές, ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, κρίνουν πως η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 9χρονου κοριτσιού στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

Όσον αφορά στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, οι δικαστές υιοθετούν τα τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρότασή του, σχετικά με τον τρόπο θανάτωσης της 9χρονης με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας της κεταμίνης στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το κορίτσι, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, καταλήγουν στο ότι η κατηγορούμενη και τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη.

Advertisement
Family Kitchen

Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Το κίνητρο
Σε ό,τι αφορά το κίνητρο, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρονται στην εμμονή της κατηγορούμενης, με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, αφετέρου αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…» τονίζεται στο βούλευμα.

Την ίδια στιγμή, οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακόμη έξι μήνες καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Πηγή: newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόστιμο στον Υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας που οδηγούσε με 225 χλμ/ώρα - video

25/08/25 12:51 μμ

Πρόστιμο στον Υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας που οδηγούσε με 225 χλμ/ώρα – video

Κ. Χατζηδάκης: Η μείωση των άμεσων φόρων θα φανεί κατευθείαν στην τσέπη των Ελλήνων

25/08/25 12:44 μμ

Κ. Χατζηδάκης: Η μείωση των άμεσων φόρων θα φανεί κατευθείαν στην τσέπη των Ελλήνων

Υπ. Οικονομικών: Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ το επτάμηνο του 2025

25/08/25 12:40 μμ

Υπ. Οικονομικών: Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ το επτάμηνο του 2025

Κυρ. Μητσοτάκης: 431 δημόσια σχολεία ανακαινίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

25/08/25 12:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: 431 δημόσια σχολεία ανακαινίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

AΔEΔY: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου

25/08/25 12:27 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου

25/08/25 12:08 μμ

Σε βάθος 68 μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά εντοπίστηκε η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι που πήγαινε στη Μύκονο

Απομνημονεύματα-βόμβα: Η Βιρτζίνια Τζουφρέ έγραψε την ιστορία της πριν από τον θάνατό της

25/08/25 11:55 πμ

Απομνημονεύματα-βόμβα: Η Βιρτζίνια Τζουφρέ έγραψε την ιστορία της πριν από τον θάνατό της

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Αναγνώριση της Παλαιστίνης, έναυσμα για μια νέα αρχή»

25/08/25 11:47 πμ

Γιώργος Παπανδρέου: «Η Αναγνώριση της Παλαιστίνης, έναυσμα για μια νέα αρχή»

Γιατί ο Λέων της Αμφίπολης έχει από την κατασκευή του κομμένη γλώσσα;

25/08/25 11:41 πμ

Γιατί ο Λέων της Αμφίπολης έχει από την κατασκευή του κομμένη γλώσσα;

Βίντεο: Σκηνές σοκ στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι

25/08/25 11:34 πμ

Βίντεο: Σκηνές σοκ στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν εμπόριο ναρκωτικών μέρα μεσημέρι

Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

25/08/25 11:26 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες

25/08/25 11:23 πμ

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες