«Η κυβέρνηση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο και επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, την ώρα που τους αφήνει απροστάτευτους από τις ζωονόσους», ανέφερε ... Περισσότερα

Σ. Φάμελλος: Ενώ η κυβέρνηση επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, τους αφήνει και χωρίς στήριξη στις επιπτώσεις των ζωονόσων

Epilogestv

Epilogestv

«Η κυβέρνηση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο και επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, την ώρα που τους αφήνει απροστάτευτους από τις ζωονόσους», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνάντηση που είχε στη Βουλή με 15 κτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού άκουσε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος, τόσο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που «ενορχήστρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, επεσήμανε πως απαιτείται η άμεση επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων ενισχύσεων, η παραδειγματική τιμωρία όσων επωφελήθηκαν με χρήματα που δεν δικαιούνταν και η ανακατανομή των πόρων με διαφάνεια στους πραγματικούς κτηνοτρόφους που παράγουν».

Σημείωσε ακόμη ότι «το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αδίκως αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό τομέα» και πρόσθεσε πως «οι τίμιοι κτηνοτρόφοι και γεωργοί δεν επιδοτήθηκαν, αν και το δικαιούνταν, λόγω του πελατειακού κράτους που είχε στήσει η ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «στηλίτευσε την πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων τους τελευταίους μήνες». «Δεν έχει γίνει επαρκής επιδημιολογική διερεύνηση, δεν έχουν ενημερωθεί σωστά οι κτηνοτρόφοι και δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου χωρίς επιβάρυνση για τους πληγέντες κτηνοτρόφους, υπέρ της αναπλήρωσης των διαφυγόντων εισοδημάτων τους, υπέρ της παράτασης των δικαιωμάτων τους μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του μέτρου 5.2, υπέρ της οικονομικής στήριξης για την αγορά ζωοτροφών για κοπάδια σε εγκλεισμό, αλλά και κάλυψης του κόστους ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που απώλεσαν τα κοπάδια τους, ενώ σημείωσε την υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα και κατά της απώλειας των κοινοτικών ενισχύσεων. Έγινε επίσης συζήτηση για την προσαρμογή των ενισχύσεων στο πραγματικό παραγόμενο προϊόν και για τη γεωργία και για την κτηνοτροφία.

Advertisement
Babis

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε, πως πρέπει να γίνει ρύθμιση χρεών, δανείων και εισφορών για όλους τους πληγέντες κτηνοτρόφους. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται άμεσα να φέρει στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής, Βασίλης Κόκκαλης και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει χρεωθεί από την Πολιτική Γραμματεία τον τομέα της αγροτικής πολιτικής.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του "Ορφέα"

21/03/26 12:04 πμ

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του “Ορφέα” – video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

20/03/26 11:37 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

20/03/26 11:35 μμ

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Η ενεργειακή κρίση λόγω Ιράν και πώς επηρεάζουν οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών» τα ναύλα και την Ευρώπη

20/03/26 11:32 μμ

Η ενεργειακή κρίση λόγω Ιράν και πώς επηρεάζουν οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών» τα ναύλα και την Ευρώπη

Ανασκαφές έφεραν στο φως ρωμαϊκή έπαυλη με προηγμένη υδραυλική τεχνολογία και έναν βυζαντινό θησαυρό

20/03/26 11:31 μμ

Ανασκαφές έφεραν στο φως ρωμαϊκή έπαυλη με προηγμένη υδραυλική τεχνολογία και έναν βυζαντινό θησαυρό

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

20/03/26 11:30 μμ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

20/03/26 11:29 μμ

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

20/03/26 11:27 μμ

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

20/03/26 11:24 μμ

Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

20/03/26 8:27 μμ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

Βουλή - Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:39 μμ

Βουλή – Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:17 μμ

Δήμος Σερρών: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο – video

Σχολιάστε

8 + 8 =