«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΥΠΕΝ ο κύριος Χατζηδάκης απομακρύνεται συνεχώς από το καταστροφικό πλάνο της “Μικρής ΔΕΗ”»,   το οποίο θα αποστερούσε τη ΔΕΗ από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΥΠΕΝ ο κύριος Χατζηδάκης απομακρύνεται συνεχώς από το καταστροφικό πλάνο της “Μικρής ΔΕΗ”»,

 

το οποίο θα αποστερούσε τη ΔΕΗ από τον σχεδόν μοναδικό ανανεώσιμό της πόρο, τα υδροηλεκτρικά«, αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος, «καλωσορίζοντας» τον υπουργό «στην υιοθέτηση της δικής μας πολιτικής».

 

Ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Χατζηδάκη «εφόσον συμφωνεί με την πάγια θέση μας, ότι η ΔΕΗ αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, να σταματήσει την καταστροφολογική ρητορεία…» και να παρουσιάσει «ένα ξεκάθαρο και μακροπρόθεσμο πλάνο για τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας». «Αυτό διότι μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει παραπλανητικά ως προτάσεις του, μέτρα που είχε ήδη υιοθετήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, όπως η είσπραξη και κεφαλαιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, σχέδιο εξόφλησης των Υ.Κ.Ω για το 2011 κ.ά.», συνεχίζει. «Το μόνο ουσιαστικά νέο μέτρο που μας παρουσιάζει», προσθέτει, «είναι ένα αρνητικό μέτρο για τους καταναλωτές. Πρόκειται για την απόδοση των 300 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, ποσού που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας για τους πολίτες και τους παραγωγούς της χώρας».

Ο κ. Φάμελλος δηλώνει ότι το σχέδιο για τη ΔΕΗ της επόμενης ημέρας, «οφείλει να απαντάει σε δύο μεγάλες προκλήσεις: Στην υποχρέωση απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού, που ίσχυε ήδη από το 2003, και στη μετάβαση του παραγωγικού μοντέλου της ΔΕΗ σε καθαρές μορφές ενέργειας με προτεραιότητα στην πρόληψη και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».

Advertisement
MEGA

«Αναρωτιόμαστε τελικά, αν ο κ. Χατζηδάκης βαφτίζει δωρεάν ιδιωτικοποίηση την αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων», σχολιάζει. Δηλώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει «με συγκεκριμένες προτάσεις,στη συνέχιση ενός ουσιαστικού διαλόγου για το μετασχηματισμό και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, κάτι που είχε ήδη ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (businessplan, επενδύσεις σε Α.Π.Ε.)». «Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε οποιοδήποτε σχέδιο εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες, λαμβάνει υπόψη τον κεντρικό ρόλο της ΔΕΗ στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, διασφαλίζει τον δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού και ενισχύει τον ρόλο της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», τονίζει.

Απευθυνόμενος στον υπουργό, «υπενθυμίζει» ότι «η “καταστροφική” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακύρωσε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υδροηλεκτρικών και διατήρησε σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος», ενώ «η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, την περίοδο 2012-2014, αύξησε κατά 60%, τα τιμολόγια ρεύματος» και «την ίδια περίοδο το Α.Ε.Π. της χώρας μειώθηκε κατά 25%, με αποτέλεσμα τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ».

 

ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kourtidis Group στη MIPIM 2026: Επίσημη παρουσίαση στις Κάννες των 5 έργων, που θα αλλάξουν επενδυτικά την Β. Ελλάδα

20/03/26 7:08 μμ

Kourtidis Group στη MIPIM 2026: Επίσημη παρουσίαση στις Κάννες των 5 έργων, που θα αλλάξουν επενδυτικά την Β. Ελλάδα

Δήμος Σερρών: Εκπαιδευτική-ενημερωτική διάλεξη για τη διατροφή 

20/03/26 6:58 μμ

Δήμος Σερρών: Εκπαιδευτική-ενημερωτική διάλεξη για τη διατροφή 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

20/03/26 3:13 μμ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, μεταξύ 1970-1992

20/03/26 3:12 μμ

ΥΠΠΟ: Επαναπατρίζονται 9 αρχαιότητες που εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

20/03/26 3:10 μμ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιείται έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

20/03/26 3:10 μμ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους - Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

20/03/26 3:09 μμ

Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους – Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

20/03/26 3:08 μμ

Αυστηρά μέτρα απολύμανσης στο λιμάνι και το αεροδρόμιο για τον αφθώδη πυρετό

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

20/03/26 3:07 μμ

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας–Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

20/03/26 3:06 μμ

Μια θεατρική «γέφυρα» Ελλάδας – Μολδαβίας στήνει το ΚΘΒΕ πριν την 25η Μαρτίου

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά - Συνταγματικός ο γάμος

20/03/26 3:04 μμ

ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia

20/03/26 3:03 μμ

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την εκπαίδευση και τις τέχνες-Nέο μεταπτυχιακό ΠΑΜΑΚ–Columbia