«Δεν είναι δυνατόν να καλούμε σε διάλογο για κοινή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να αρνούμαστε τον διάλογο για τα υπόλοιπα ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης ... Περισσότερα

Σ. Φάμελλος: O Κυριάκος Μητσοτάκης παραβίασε τον θεσμικό κανόνα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Δεν είναι δυνατόν να καλούμε σε διάλογο για κοινή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να αρνούμαστε τον διάλογο για τα υπόλοιπα ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στο OPEN.

   Ακολούθως πρόσθεσε: «Η χώρα μας έχει σοβαρότατο πρόβλημα με την ακρίβεια και με το καρτέλ των τραπεζών. Δεν πρέπει να συνεννοηθούμε όλα τα προοδευτικά κόμματα; Θα ζητήσουμε πιστοποιητικό φρονημάτων; Όχι. Θα συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και θα προσφέρουμε, διότι δεν είμαστε στη Βουλή για την καρέκλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αλλάξει, έχει δυναμώσει, έχει σοβαρές προτάσεις, είναι ένα συγκροτημένο κόμμα και βοηθάει σε οτιδήποτε έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό κάναμε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό θα κάνουμε και σε όλα τα ζητήματα».

   Αναφερόμενος στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφερε: «Το θέμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι θεσμικά επαρκής, γιατί έχει παραβιάσει μια παράδοση της μεταπολίτευσης που θέλει το κυβερνών κόμμα να κάνει κάποιες υπερβάσεις ή να επιχειρεί μια σύνθεση. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια πολύ εσωστρεφή επιλογή. Κοιτάει προς τα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, γιατί έχει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα και δεν μπορεί να τα λύσει. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την αλλαγή του Συντάγματος και ταυτόχρονα κάνει μια επιλογή κοιτώντας το εσωτερικό του κόμματός του. Θέλω να πω ότι και η κουβέντα για την κα Σακελλαροπούλου είχε ξεκινήσει μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ακριβώς γιατί είχε σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης και δεχόταν μια δεξιά κριτική, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως μια δεξιά υποψηφιότητα, υπερ-δεξιά θα έλεγε κάποιος. Ακούει τις ακροδεξιές φωνές μέσα στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μητσοτάκης; Ναι, φαίνεται τις ακούει πολύ περισσότερο απ’ αυτό που λέει ‘κεντρώα προσωπικότητα’. Δεν είναι κεντρώα προσωπικότητα ο κύριος Μητσοτάκης. Αλλά δεν ακολουθεί και το θεσμικό κανόνα. Κι αυτό είναι σημαντικό».

   Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Μας κατηγορούσε ο κ. Ανδρουλάκης ή σχολίαζε, ότι δεν πρέπει να έχουμε υποψηφιότητες οι οποίες να αντιστοιχούν μόνο σε ένα κόμμα. Εμείς κάναμε την υπέρβαση λοιπόν, και καταθέσαμε μια πρόταση που είναι ευρύτερη. Για ποιο λόγο τώρα έρχεται ο ίδιος και κάνει αυτά που κατηγορούσε, και βάζει μια περιορισμένη υποψηφιότητα; Όμως, χωρίς να σχολιάζω τα πρόσωπα, εγώ είπα ξεκάθαρα στη Βουλή, ότι η προσωπικότητα και το πρόσωπο της κυρίας Κατσέλη δίνει τη δυνατότητα να γίνουν υπερβάσεις».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών -Κατασχέθηκαν 3 οχήματα

28/02/26 8:39 μμ

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών -Κατασχέθηκαν 3 οχήματα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Αναβίωσε 104 χρόνια μετά την καταστροφή, το Περγαμηνό πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων

28/02/26 8:28 μμ

Μυτιλήνη: Αναβίωσε 104 χρόνια μετά την καταστροφή, το Περγαμηνό πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων

Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της - Προσήχθη ο σύντροφός της

28/02/26 8:23 μμ

Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Προσήχθη ο σύντροφός της

Ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μέση Ανατολή

28/02/26 8:19 μμ

Ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος για Μέση Ανατολή

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κυρ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

28/02/26 8:15 μμ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κυρ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Τουρκική προεδρία: «Απαράδεκτη» η κλιμάκωση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν - Έκκληση για άμεση επανεκκίνηση διαλόγου

28/02/26 8:10 μμ

Τουρκική προεδρία: «Απαράδεκτη» η κλιμάκωση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν – Έκκληση για άμεση επανεκκίνηση διαλόγου

ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν - Η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους

28/02/26 8:03 μμ

ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν – Η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους

Με λαμπρότητα ο Eορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες - φωτο

28/02/26 7:46 μμ

Με λαμπρότητα ο Eορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες – φωτο

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

28/02/26 2:48 μμ

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

28/02/26 2:45 μμ

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

28/02/26 2:09 μμ

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»

28/02/26 2:10 μμ

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»