Για σοβαρότατο ζήτημα «προστασίας και υποστήριξης της δημόσιας υγείας» στις περιοχές που επλήγησαν από τη «βιβλική καταστροφή των πλημμυρών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά ... Περισσότερα

Σ. Φάμελλος: Προστασία της δημόσιας υγείας και στήριξη των ευάλωτων στις πληγείσες περιοχές

Epiloges Press

Epiloges Press

Για σοβαρότατο ζήτημα «προστασίας και υποστήριξης της δημόσιας υγείας» στις περιοχές που επλήγησαν από τη «βιβλική καταστροφή των πλημμυρών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψή στους Δήμους Παλαμά και Φαρσάλων στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος, αφού επισήμανε ότι σήμερα αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκονται σε όλη τη Θεσσαλία, «στις περιοχές οι οποίες έχουν δεχτεί αυτό το τεράστιο πλήγμα από τη βιβλική καταστροφή των πλημμυρών», τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλει σε μια «κραυγή αγωνίας», «διότι μπορεί να έχει προηγηθεί μία βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες, σήμερα όμως ακόμα ο κόσμος εδώ και η αυτοδιοίκηση αγωνιούν για την επόμενη μέρα». «Πρέπει λοιπόν να συμβάλουμε όλοι -και εμείς συμβάλουμε με αυτό το δημόσιο αίτημα- για το βασικό πρόβλημα του στήριξης και της προστασίας της δημόσιας υγείας», ανέφερε.

Είπε πιο συγκεκριμένα ότι στον Δήμο Παλαμά «υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την αποκομιδή των νεκρών ζώων, όπου δεν υπάρχει συντονισμός και αποτελεσματικό σχέδιο». Επίσης μίλησε για σοβαρότατο θέμα με την υδροδότηση σε εκτεταμένο μέρος του Δήμου, αλλά και για την ανάγκη για μέσα προστασίας των πολιτών για τον καθαρισμό και στους δύο δήμους. Προσέθεσε ότι κατά την επίσκεψη είδαν πάρα πολλά στερεά απόβλητα μέσα στο κέντρο του Παλαμά και στα Φάρσαλα και πως ο καθαρισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Είπε επίσης ότι υπάρχει έλλειψη μηχανημάτων έργου για τους καθαρισμούς ακόμα και των οικισμών και πως «χρειάζεται ένα εκτεταμένο σχέδιο διάθεσης εξοπλισμού, ιδιαίτερα μηχανημάτων έργου, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους δήμους να λύσουν το πρόβλημα». Είπε ότι ο δήμαρχος του Παλαμά τον ενημέρωσε ότι διαθέτει 8.000 μερίδες σε πολίτες που δεν έχουν αυτή τη στιγμή εξασφαλισμένη σίτιση. «Μαζί με την κάλυψη φιλοξενίας των αστέγων και την υγειονομική φροντίδα, αυτά πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα της Πολιτείας», σημείωσε ο κ. Φάμελλος. «Χρειαζόμαστε δηλαδή αποκατάσταση των υγειονομικών υποδομών και της βασικής κοινωνικής λειτουργίας. Άρα, διαχείριση και αποκομιδή στερεών αποβλήτων, νεκρών ζώων, και βασική υγειονομική και προνοιακή φροντίδα, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι το πρώτο ζητούμενο», υπογράμμισε.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε ακόμη ότι οι πληροφορίες που συλλέγουν από τους πολίτες, τους φορείς των αγροτών και της Αυτοδιοίκησης «θέτουν και σοβαρά ερωτήματα για ελλείμματα αντιπλημμυρικής προστασίας, σχεδιασμού και υλοποίησης έργων, καθώς και για την επάρκεια της Πολιτικής Προστασίας». Είπε ότι «και στα δύο αυτά θέματα υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες καθυστέρησης».

Advertisement
MEGA

Επισήμανε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα, αυτό της οικονομίας την επόμενη μέρα, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από το σήμερα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες επιβίωσης», για να σημειώσει καταληκτικά ότι «προέχει να συμβάλουμε σε μία κραυγή αγωνίας έτσι ώστε αυτή η βιβλική καταστροφή να μη συνεχιστεί. Να παρέμβουμε όλοι για να βοηθήσουμε σήμερα τους πολίτες και την περιοχή».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

25/02/26 11:06 μμ

Με 252 ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα ονόματα το 28ο ΦΝΘ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

25/02/26 10:58 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εσείς οι Εβρίτες κρατήσατε τη χώρα και την Ευρώπη ασφαλή το 2020»

Σε λειτουργία το railway.gov.gr - Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο

25/02/26 10:50 μμ

Σε λειτουργία το railway.gov.gr – Για πρώτη φορά, ζωντανή εικόνα τρένων σε πραγματικό χρόνο

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

25/02/26 10:44 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου

25/02/26 10:31 μμ

Πέθανε η κορυφαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Παπαντωνίου

25/02/26 9:48 μμ

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη Σερραία Δέσποινα Γκίνη που έπασχε από κυστική ίνωση

25/02/26 9:05 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Κάθετος Διάδρομος παίρνει σάρκα και οστά, η Ελλάδα κύρια πύλη ενέργειας για την Ευρώπη

Ετήσια γενική συνέλευση για το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών

25/02/26 9:00 μμ

Ετήσια γενική συνέλευση για το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών

Γ.Γιάντσιος για διόδια Προμαχώνα: ¨"Πάρθηκε απόφαση αναστολής μέχρι να βγει η εγκύκλιος"

25/02/26 8:43 μμ

Γ.Γιάντσιος για διόδια Προμαχώνα: “Πάρθηκε απόφαση αναστολής μέχρι να βγει η εγκύκλιος”

Πλημμύρες και ασφυκτικές προθεσμίες ΟΣΔΕ: Στο επίκεντρο ο Έβρος - Αίτημα για παράταση προθεσμίας - video

25/02/26 7:50 μμ

Πλημμύρες και ασφυκτικές προθεσμίες ΟΣΔΕ: Στο επίκεντρο ο Έβρος – Αίτημα για παράταση προθεσμίας – video

Απαγορευτικό για το νερό στο Σιτοχώρι - Προειδοποίηση σε επιτήδειους από τη ΔΕΥΑ Βισαλτίας - video

25/02/26 7:37 μμ

Απαγορευτικό για το νερό στο Σιτοχώρι – Προειδοποίηση σε επιτήδειους από τη ΔΕΥΑ Βισαλτίας – video

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση - video

25/02/26 7:26 μμ

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση – video