«Είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο να κατηγορούν συνεχώς την ίδια τους την πατρίδα, ενώ ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι το μεταναστευτικό είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας και δεν υπάρχει ... Περισσότερα

Βούλτεψη

Epiloges.tv

Epiloges.tv

«Είναι ντροπή, είναι απαράδεκτο να κατηγορούν συνεχώς την ίδια τους την πατρίδα, ενώ ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι το μεταναστευτικό είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας και δεν υπάρχει χώρα που είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”, παρά μόνο η χώρα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2016» σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, με αφορμή την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο.

«Καμία χώρα δεν τα λέει αυτά και καμία χώρα δεν τα κάνει. Η Δανία έχει αριστερή κυβέρνηση και από το 2014 έχει κλείσει τη Σένγκεν, δεν το κατάλαβα δηλαδή, τι αριστερίλα είναι αυτή του κ. Τζανακόπουλου ξαφνικά, διότι υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας τους. Η Φινλανδία στο κοινοβούλιό της ψήφισε φράχτη και το ψήφισαν όλοι μαζί αριστεροί και δεξιοί και είπε η αριστερή πρωθυπουργός “είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλοι μας καταλάβαμε ότι τα σύνορα της πατρίδας μας είναι πιο σημαντικά από τα σύνορα που χωρίζουν τα κόμματά μας”» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η κυβέρνηση κατηγορείται ότι προσπαθεί με fake news να αλλάξει την ατζέντα, η κ. Βούλτεψη αντέτεινε ότι «η ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου ήταν ολόκληρη fake news».

Σχετικά με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τζανακόπουλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έθεσε το θέμα των επαναπροωθήσεων και το ότι πρέπει να υπάρχει ασφαλής διέλευση των προσφύγων και μεταναστών η κ. Βούλτεψη τόνισε «αν ήθελε ο κ. Τζανακόπουλος, αυτά θα τα είχε κάνει, αυτά τα λένε πάντα».

«Ασφαλής διέλευση σημαίνει να υπάρχει ένα σημείο διέλευσης που να γίνεται ένας έλεγχος τύπου Frontex, Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί που πράγματι δικαιούνται να βρίσκονται στο ευρωπαϊκό έδαφος, να περνάνε ασφαλώς μέσω της Ελλάδας και να πάνε σε άλλες χώρες» διευκρίνισε η Υφυπουργός.

«Είναι ντροπή, πρώτον, διότι δεν γίνονται pushbacks. Pushback είναι να κινδυνεύει ένα πλοίο και εσύ να κάνεις επικίνδυνους ελιγμούς τριγύρω και να προκαλέσεις προφανώς ένα ναυάγιο. Δεν είναι pushback, να φυλάω τα σύνορά μου και δεν μπορεί η κ. Τσαπανίδου, ο Τζανακόπουλος και όλοι αυτοί να λένε ότι είμαστε δεσμοφύλακες της Ευρώπης. Είμαστε φύλακες της Ελλάδας, ενώ αυτοί αδιαφορούν εντελώς για την πατρίδα τους και διαρκώς θέλουν να τη διαλύουν. Είναι δυνατόν; Υπάρχει κάποια απόδειξη που έχει στα χέρια του ο κ. Τζανακόπουλος; Κανένας δεν έχει τέτοια απόδειξη γιατί αυτό δεν υπάρχει. Γιατί το Λιμενικό μας όλη νύχτα, δίνει τη μάχη» συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη.

Advertisement
MEGA

Όσο αφορά στις ΜΚΟ και σε σχέση με την αναφορά του Υπουργού κ. Μηταράκη ότι είναι πιθανό να βρίσκεται Έλληνας πίσω από την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, η κ. Βούλτεψη προσέθεσε πως «προφανώς λαμβάνουν μέρος Έλληνες Είναι όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές του πληκτρολογίου». «Το Λιμενικό όλη νύχτα σώζει ανθρώπους και παιδιά από ένα ναυάγιο και το πρωί αυτοί ξυπνάνε, έχουν χαθεί κάποιοι άνθρωποι στη διάρκεια της διάσωσης και κάνουν μηνύσεις στο Λιμενικό και έχουμε προσωπικές αγωγές στους λιμενικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη, αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση στον Έβρο, η κ. Βούλτεψη απάντησε με την έκφραση «από τότε βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» και συνέχισε «εμείς πρέπει να τους αποκαλύπτουμε. Μπορεί ο ψεύτης να αναγνωρίσει το ψέμα του; Η κ. Τσαπανίδου έβγαλε ανακοίνωση και ό,τι γράφει μέσα είναι ψέματα. Το λέω και την προκαλώ, ένα ένα να βγούμε να τα πούμε».

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα