Δύο νεκρά παιδιά και 19 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.   Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δύο νεκρά παιδιά και 19 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, μετά τα 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.
Πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, ενώ σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο για να φιλοξενήσουν κατοίκους και τουρίστες, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα ant1news.gr.
 

Advertisement
ΔΕΗ

Θρήνος για τα δύο παιδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, που κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.
Συγκεκριμένα τα δύο παιδιά περνούσαν από τον στενό δρόμο στο Βαθύ, πάνω από το λύκειο για να φτάσουν μέχρι την πλατεία και την παραλία και εκείνη την ώρα κατέρρευσε ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού κτιρίου και τα καταπλάκωσε χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.
 

 
«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον τόσο άδικο χαμό αυτών των δύο παιδιών και ενώνουμε όλοι τις προσευχές μας για τις οικογένειές τους», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από την Σάμο έπειτα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, καθώς και στο Βαθύ της Σάμου, για την αποτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε σήμερα στο νησί.
 

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή εδώ στη Σάμο. Επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι και είμαστε τώρα στο Βαθύ. Ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί. Ήδη έχουν έρθει μηχανικοί από την Πολιτική Προστασία και από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διασώστες του ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η ΕΜΑΚ. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε με βάση το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» και τα Ειδικά Σχέδια».
«Έχουμε δουλειά μπροστά μας τα επόμενα 24ωρα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, οι οποίες δείχνουν να είναι πολύ σημαντικές σε κάθε επίπεδο», επισήμανε.
 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολλή προσοχή από όλους και διευκρίνισε ότι το νησί θα κηρυχθεί άμεσα σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ant1news.gr, real.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news