Σε διαθεσιμότητα έθεσε η διοίκηση της ΕΡΤ μία γραφίστρια, μόνιμη υπάλληλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και μία δημοσιογράφο- παραγωγό που είναι υπεύθυνες για την παραποίηση του συμβόλου του ΚΚΕ στην κάρτα- γραφικό που μεταδόθηκε με το πρωτοχρονιάτικο ... Περισσότερα

Σε διαθεσιμότητα οι δύο υπάλληλοι της ΕΡΤ για την παραποίηση του συμβόλου του ΚΚΕ

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η διοίκηση της ΕΡΤ μία γραφίστρια, μόνιμη υπάλληλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και μία δημοσιογράφο- παραγωγό που είναι υπεύθυνες για την παραποίηση του συμβόλου του ΚΚΕ στην κάρτα- γραφικό που μεταδόθηκε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κόμματος.

Η γραφίστρια, που ήταν και αυτή που παραποίησε το σύμβολο, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό συμβούλιο για την επιβολή κυρώσεων, ενώ για τη δημοσιογράφο που είναι συμβασιούχος και δεν ήλεγξε ως όφειλε το περιεχόμενο της προβολής, τίθεται ζήτημα μη ανανέωσης της σύμβασής της.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, στις 18:00 της Τετάρτης, το μήνυμα του ΚΚΕ μεταδόθηκε με λανθασμένο λογότυπο, όπου το σφυροδρέπανο έλειπε και στη θέση του είχε τοποθετηθεί ο πυρσός της ΝΔ.

Το θέμα έφερε στο φως με ανάρτησή του στα social media ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, που ανάρτησε και τη φωτογραφία.

ΚΚΕ: «Αδιανόητο και ασυγχώρητο περιστατικό»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, που έκανε λόγο για «αδιανόητο και ασυγχώρητο περιστατικό», προσθέτοντας ότι επρόκειτο για προβοκατόρικη εικόνα, που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο από για λόγους αντικομμουνιστικούς, κυρίως από τον φασιστικό χώρο.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ προχώρησε αμέσως σε διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ, που έκανε λόγο για λάθος κατά τη δημιουργία του βίντεο. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανέφερε στους ανθρώπους του Περισσού ότι το λάθος διορθώθηκε στα επόμενα δελτία, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα «για να μην υπάρχει το συγκεκριμένο βίντεο με το παραποιημένο έμβλημα στα διαδικτυακά της Μέσα, αλλά και για να μην επαναληφθεί».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό ως ανεπίτρεπτο, όπως έχει κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν και θα κινηθεί αρμοδίως και προς τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, ώστε να εξασφαλισθεί ότι η συγκεκριμένη παραποιημένη εικόνα δεν θα εμφανίζεται ως εύρημα σχετικό με το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement
Family Kitchen

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ένα αδιανόητο, αλλά και ασυγχώρητο, περιστατικό σε βάρος του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, όταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 18.00, και στο ρεπορτάζ για τα μηνύματα των κομμάτων για τη νέα χρονιά προβλήθηκε το Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος για το 2025, συνοδευόμενο από παραποιημένο έμβλημα του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αντί για το επίσημο έμβλημα με το σφυροδρέπανο, που χρησιμοποιείται από το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτιά του και αλλού, προβλήθηκε μια εικόνα προϊόν επεξεργασίας όπου πάνω από τα γράμματα ΚΚΕ απεικονίζεται ο πυρσός της ΝΔ! Πρόκειται για μια προβοκατόρικη εικόνα που κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο και χρησιμοποιείται από ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αντικομμουνιστικού περιεχομένου, κυρίως του φασιστικού χώρου και που έχει καταγγελθεί επίσημα και επανειλημμένα.

Για το αδιανόητο αυτό περιστατικό, που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση πολλών ανθρώπων που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο δελτίο της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προχώρησε σε άμεση διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ λαμβάνοντας την απάντηση ότι αφορά σε λάθος κατά τη δημιουργία του σχετικού βίντεο, καθώς αντί να αντληθεί το έμβλημα του ΚΚΕ από το αρχείο γραφικών της ΕΡΤ, αντλήθηκε επιπόλαια από διαδικτυακές πηγές και στη συνέχεια η ΕΡΤ διόρθωσε το βίντεο για τα επόμενα δελτία. Επιπλέον έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει το συγκεκριμένο βίντεο με το παραποιημένο έμβλημα στα διαδικτυακά της Μέσα, αλλά και για να μην επαναληφθεί.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το συγκεκριμένο περιστατικό ως ανεπίτρεπτο, όπως έχει κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν και θα κινηθεί αρμοδίως και προς τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, ώστε να εξασφαλισθεί ότι η συγκεκριμένη παραποιημένη εικόνα δεν θα εμφανίζεται ως εύρημα σχετικό με το ΚΚΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγεί καθημερινά η προπαγάνδα της ΝΔ περί «διαχρονικού» σκανδάλου

13/01/26 1:14 μμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγεί καθημερινά η προπαγάνδα της ΝΔ περί «διαχρονικού» σκανδάλου

Ανάρτηση Π. Μαρινάκη για τη συμφωνία Mercosur και τη στάση των κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο

13/01/26 1:10 μμ

Ανάρτηση Π. Μαρινάκη για τη συμφωνία Mercosur και τη στάση των κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο

Δίκη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για ψευδείς ισχυρισμούς οι «Μάξ. Σαράφης» και «Αικ. Κελέση»

13/01/26 1:07 μμ

Δίκη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για ψευδείς ισχυρισμούς οι «Μάξ. Σαράφης» και «Αικ. Κελέση»

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος

13/01/26 1:03 μμ

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος

Η Mattel κυκλοφορεί μια Barbie στο φάσμα του αυτισμού

13/01/26 1:00 μμ

Η Mattel κυκλοφορεί μια Barbie στο φάσμα του αυτισμού

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

13/01/26 12:18 μμ

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

13/01/26 11:59 πμ

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

13/01/26 11:54 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί