Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει η παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του νεογέννητου βρέφους που έφερε στον κόσμο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει η παιδοκτόνος της Πετρούπολης και η μητέρα της για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του νεογέννητου βρέφους που έφερε στον κόσμο η νεαρή κοπέλα τον Φεβρουάριο του 2018 και στην συνέχεια πετάχθηκε σε κάδο.

 

Το βρέφος εντοπίστηκε στον κάδο στις 26 Φεβρουαρίου 2018 από ρακοσυλλέκτη στην περιοχή της Πετρούπολης. Ήταν τυλιγμένο σε σεντόνι και στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες.

 

Η τότε-σχεδόν-19 ετών κοπέλα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε φέρει στο κόσμο το αγοράκι στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε με τη μητέρα και τον αδελφό της στην Πετρούπολη , σοκάρωντας με την περιγραφή της στιγμής της γέννησης του, όπως αποτυπώθηκε στις προανακριτικές της καταθέσεις στους αστυνομικούς.

Το ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό προέκυψε και από την νεκροψία-νεκροτομή στην οποία αναφερόταν πως ο θάνατος του «οφείλεται συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Μαρίας Πετρουλάκη, με το υπ´αριθμον 1807/2019 βούλευμα τους, έκριναν πως η νεαρή κοπέλα και η μητέρα της, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη καθώς σύμφωνα με την κατηγορία «από κοινού σκότωσαν το νεογέννητο βρέφος».

Συγκεκριμένα σε μητέρα και κόρη σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου αποδίδεται πως:

«Με πρόθεση, ευρισκόμενες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τους επέτρεπε την πλήρη σκέψη και με ανθρωποκτόνο δόλο, ενεργώντας από κοινού με συναπόφαση και κοινό δόλο, σκότωσαν μετά τον τοκετό το νεογνό που είχε γεννηθεί ζωντανό και είχε αποχωρισθεί πλήρως από το μητρικό σώμα, περισφίγγοντας την τραχιλική χώρα (λαιμό) του νεογνού δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόχου (σχοινί) και αποφράσσοντας τη στοματική του κοιλότητα με τεμάχιο χάρτου προκαλώντας κάτ´αυτον τον τρόπο ασφυκτικό θάνατο του νεογνού και στη συνέχεια αφού το τοποθέτησαν νεκρό, επιμελώς και συγκαλυπτικώς μαζί με απορρίμματα, εντός πλαστικής σακούλας, η 2η κατηγορούμενη (σς μητέρα) το απέρριψε, εν γνώσει και της 1ης κατηγορούμενης(σς κόρης) και κατόπιν κοινού σχεδιασμού, εντός μεταλλικού κάδου απορριμμάτων ευρισκόμενου στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου».

Advertisement
MEGA

Σοβαρές ενδείξεις ενοχής

Παράλληλα, με το βούλευμα διατάχθηκε η παράταση της προσωρινής κράτησης της μητέρας της κοπέλας μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου 2019.Κι αυτό καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών του δικαστικού συμβουλίου προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη της ανθρωποκτονίας από κοινού για την οποία κατηγορείται (θανάτωση νεογέννητου βρέφους, ιδιαίτερη επιμονή προς την επίτευξη του εγκληματικού αποτελέσματος με διαφορετικά μέσα, τεχνάσματα συγκάλυψης). Με αυτό το σκεπτικό κρίθηκε ότι εάν αφεθεί ελεύθερη «είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα συναφή ή μη με αυτό για το οποίο κατηγορείται». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με την χώρα καταγωγής της, την Αλβανία.

 

dikastiko.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 9:53 μμ

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 9:48 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 9:38 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 8:02 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 7:54 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video

Στις Σέρρες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καράογλου - video

16/03/26 7:09 μμ

Στις Σέρρες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καράογλου – video