Σε καραντίνα 42 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Άρτας

Σε καραντίνα τέθηκαν από χτες δέκα γιατροί και 32 νοσηλευτές του νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με πολίτη 72 ετών, δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

 

 

– Ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, θα παραμείνουν στο σπίτι τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρθεί δείγμα και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες
– Ο 72χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος σε βαριά κατάσταση στην ΜΕΘ του ΠΝ Ιωαννίνων

Οι γιατροί και νοσηλευτές βγήκαν εκτός υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρθεί δείγμα, ενώ θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους.

Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας απευθύνθηκε στα μέλη του, με τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Χαρμπή, να δηλώνει στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ότι ανταποκρίθηκαν ήδη τρεις, δύο παθολόγοι και ένας πνευμονολόγος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και οι τρεις προσφέρονται να εργαστούν χωρίς αμοιβή.

Ο άνθρωπος που προβλήθηκε από τον κορονοϊό και είχε πάει για νοσηλεία την προηγούμενη μέρα, διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, και διακομίστηκε στο αντίστοιχο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.
πηγή: ΕΡΤ

Από τη σημερινή ενημέρωση της Περιφέρειας Ηπείρου

Οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα (19 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχουν ως εξής:ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ένα (1) κρούσμα νοσηλεύεται στη ΜEΘ σε βαριά κατάσταση (το περιστατικό διακομίσθηκε διασωληνομένο από το νοσοκομείο της Άρτας)
Επτά (7) νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών από τους οποίους το ένα δείγμα είναι θετικό (προηγούμενο περιστατικό) και τα υπόλοιπα έξι (6) είναι υπό διερεύνηση και αναμένονται αποτελέσματα.
Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Παραλήφθηκαν αποτελέσματα από πέντε (5) δείγματα τα οποία είναι αρνητικά
Για τα υπόλοιπα θα διενεργείται στο εξής δειγματοληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το κρούσμα που διαπιστώθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου ως θετικό ήταν νοσηλευόμενος ασθενής και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται διασωληνομένος
Όσοι από το υγειονομικό προσωπικό ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή.
Όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου έχουν απολυμανθεί και συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του
Αναμένονται απαντήσεις από 5 δείγματα, ανεξάρτητα από το προαναφερόμενο περιστατικό .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν έχουν αναφερθεί ύποπτα περιστατικά

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Αναμένονται απαντήσεις για τρία (3) δείγματα τα οποία έχουν σταλεί για εξέταση.

 

Πηγή medlabgr.blogspot.com

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *