Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να βρίσκονται στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς ... Περισσότερα

Σε «κόκκινο συναγερμό» ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για τη φωτιά στον Βαρνάβα - Άνοιξε το ΟΑΚΑ για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να βρίσκονται στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Advertisement
 

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τα επιχειρησιακά στελέχη του υπουργείου, διατέθηκαν άμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα όσες υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ζητήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο πεδίο, ενημερώνοντας διαρκώς τον περιφερειάρχη για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα, ο Ν. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Κατόπιν αυτής της πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσει ο υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για την Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες.

Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Advertisement
Babis

«Για μια ακόμα φορά, η Αττική δοκιμάζεται από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και όλοι βρισκόμαστε στο πεδίο, σε απόλυτη συνεννόηση και με όλες μας τις δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας την ανάγκη να ακολουθούν πιστά οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών: «Καλώ τους συμπολίτες μας να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους δίνονται μέσω του 112, ιδιαίτερα τις εντολές εκκένωσης περιοχών που εντοπίζεται κίνδυνος εγκλωβισμού. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε επιχείρηση αντιμετώπισης κρίσεων. Η Περιφέρεια συνδράμει τις επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως της έχει ζητηθεί, πάντα υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υπουργείου. Αυτή τη στιγμή, είναι η ώρα της μάχης. Ευχαριστώ θερμά τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας που βρίσκονται με αυταπάρνηση στο πεδίο».

Νωρίτερα, συνεδρίασε και το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Π.Ε. Αν. Αττικής), στο Καπανδρίτι, για τον καλύτερο συντονισμό της συνδρομής πόρων και μέσων από την Περιφέρεια Αττικής προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που έχει την ευθύνη όλου του επιχειρησιακού σχεδιασμού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Οκτωβρίου

12/10/25 12:47 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Οκτωβρίου

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ντάιαν Κίτον

12/10/25 12:44 πμ

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ντάιαν Κίτον

Τουρκία: «Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα» είπε ο Ερντογάν

11/10/25 6:30 μμ

Τουρκία: «Πρώτα εγώ θα πάω στη Γάζα» είπε ο Ερντογάν

Τραυματισμός 9χρονου στο λιμάνι της Αίγινας κατά την επιβίβασή του σε επιβατηγό πλοίο

11/10/25 6:26 μμ

Τραυματισμός 9χρονου στο λιμάνι της Αίγινας κατά την επιβίβασή του σε επιβατηγό πλοίο

Π. Μαρινάκης: Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες - Η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του έργου της

11/10/25 6:19 μμ

Π. Μαρινάκης: Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες – Η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα του έργου της

Στο Τριεθνές Έβρου δημοσιογράφοι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών

11/10/25 6:16 μμ

Στο Τριεθνές Έβρου δημοσιογράφοι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών

Επαναπατρισμός αρχαίου κιονόκρανου από το Μύνστερ της Γερμανίας

11/10/25 6:08 μμ

Επαναπατρισμός αρχαίου κιονόκρανου από το Μύνστερ της Γερμανίας

Το «ασφάλιστρο της ζέστης»: Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα κόστη αυξάνονται

11/10/25 6:03 μμ

Το «ασφάλιστρο της ζέστης»: Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, τα κόστη αυξάνονται

Ένα αγόρι 5 ετών πνίγηκε σε πισίνα στη Σαντορίνη- Έγιναν τρεις συλλήψεις

11/10/25 5:57 μμ

Ένα αγόρι 5 ετών πνίγηκε σε πισίνα στη Σαντορίνη- Έγιναν τρεις συλλήψεις

Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

11/10/25 5:53 μμ

Ο Μανώλης Κουτούζης και η θάλασσα που σίγησε: Μια ζωή στα βάθη της Καλύμνου και της σπογγαλιείας

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

11/10/25 5:40 μμ

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, με την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς να τηρείται

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή «διάσωσης της ανθρωπότητας» από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του

11/10/25 5:34 μμ

Γ. Καματερός: Φιλοδοξούσε να ανοίξει πατσατζίδικο, αλλά του έλαχε αποστολή να “σώσει τον κόσμο” από τον καρκίνο με το θαυματουργό νερό του