Σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Μάνου Μπένετ πριν την Κρήτη(video)

Ήρθαν στην Ευρώπη από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, την Πολυνησία και τα νησιά Κούκ, μαζί με το εκστρατευτικό σώμα των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων.

 

Green Cola

 

 

Πολέμησαν με πάθος, με δύναμη και με εξαιρετικό θάρρος και πολλοί από αυτούς αναδείχθηκαν ήρωες πολέμου. Υπερασπίστηκαν ξένα για αυτούς εδάφη, σαν να είναι η πατρίδα τους.

  

 

Το 28ο Τάγμα της Νέας Ζηλανδίας, ή το Τάγμα των Μαορί, όπως είναι ευρύτατα γνωστό συμμετείχε στην ιστορική Μάχη της Κρήτης.

Μετά από 78 χρόνια τα εγγόνια των Νεοζηλανδών Μαορί επισκέφθηκαν το νησί, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις κι «έφεραν» μαζί τους ένα κομμάτι από τον πολιτισμό τους.

 

Είναι χαρακτηριστική η σκηνή που καταγράφηκε στα Τσικαλαριά, με τον Manu Bennett, απόγονο Βετεράνου της Ιστορικής Μάχης να δείχνει στα Κρητικόπουλα τον «Χάκα» , τον παραδοσιακό χορό των Μαορί

 

 


Στην διάρκεια του ταξιδιού του ο Manu Bennett επισκέφθηκε την Αμφίπολη

 

 

 

 

 

Το Άγιο Όρος

 

 

Και φυσικά την θεσσαλονίκη

Κι όπως λέει ο ίδιος : Εκτιμώ πραγματικά την ευκαιρία να γυρίσω πίσω μέσα από αυτή την απίστευτη χώρα μαθαίνοντας από την ιστορία της & τους ανθρώπους της, ένα στο ίδιο. Μπορώ να πω με το χέρι μου στην καρδιά μου «eimai filellinas»


 

πληροφορίες cretalive.gr   

 

Facebook 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *