Την πρώτη συνεδρίαση της νέας σεζόν πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ (ΕΣΑΣ), όπως πλέον θα αναφέρεται η Επιτροπή που ασχολείται με τον Υψηλό Αθλητισμό, την Ανάπτυξη και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την πρώτη συνεδρίαση της νέας σεζόν πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ (ΕΣΑΣ), όπως πλέον θα αναφέρεται η Επιτροπή που ασχολείται με τον Υψηλό Αθλητισμό, την Ανάπτυξη και τους Αγώνες.

Τα μέλη της ΕΣΑΣ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να επικυρώσουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, που οδηγούν στο πρώτο, ουσιαστικό βήμα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας και δομής του υψηλού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΣ Κώστας Κεντέρης, παρουσίασε την πρόταση για τις αλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, μια πρόταση που πέρασε παμψηφεί από τα μέλη της επιτροπής.

Η πρόταση αποσκοπεί στην άμεση σύνδεση του υψηλού αθλητισμού με την ανάπτυξη, με απώτερο σκοπό την εύρεση και σωστή αξιοποίηση αθλητών και αθλητριών σε όλη τη χώρα από τις μικρές κατηγορίες έως και τη νευραλγική των Ανδρών/Γυναικών. Παράλληλα προωθήθηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και έργο, με κατευθυντήριους άξονες τον Αναπτυξιακό Αθλητισμό, τον Υψηλό Αθλητισμό, τον τομέα Αγώνων και τον Τομέα εξεύρεσης πόρων και στρατηγικού σχεδιασμού.

Οι ομάδες εργασίας των επιτροπών θα έχουν αναβαθμισμένο έργο, αφού αποκτούν απευθείας εισηγητικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Το μοντέλο Τεχνικής διάρθρωσης της ομοσπονδίας θα έχει κάθετη και οριζόντια δομή και κύρια αντίληψη την αλληλοσυνεργασία στηριζόμενο στον υψηλού αθλητισμό, στο σωματειακό αθλητισμό και στους αγώνες. Βασικός άξονας της νέας πρότασης είναι ο καταμερισμός και η τοποθέτηση τεχνικών υπευθύνων κατά τομείς αγωνισμάτων, με υπεύθυνο – συντονιστή για δρόμους (ταχύτητες, εμπόδια, σκυταλοδρομίες) – δρόμους αποστάσεων (μεσαίες μεγάλες αποστάσεις και βάδην) – άλματα – ρίψεις και υποτομέα συνθέτων αγωνισμάτων.

Η λογική του εγχειρήματος βασίζεται στην εκ βάθους αναζήτηση των ταλαντούχων αθλητών-τριων ανά αγώνισμα – τομέα αγωνισμάτων και η αξιοποίησή τους μέσα από τον τεχνικό μηχανισμό της ομοσπονδίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συντονίζονται από τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή των εθνικών ομάδων, ο οποίος θα υποστηρίζεται από τον συντονιστή των αναπτυξιακών εθνικών ομάδων.

Το σύστημα θα επεκτείνεται κάθετα και κάθε τομέας θα υποστηρίζεται από ομοσπονδιακούς τεχνικούς για κάθε τομέα αγωνισμάτων και θα συνδέεται με τον γενικό συντονιστή και παράλληλά με τους υπευθύνους των τριών προπονητικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Advertisement
Babis

Επίσης αναβαθμίζεται ο ρόλος των επιτελικών τεχνικών με την άμεση επαφή με τη βάση της πυραμίδας του οικοδομήματος του στίβου που είναι το σωματείο. Δημιουργούνται ανά ΕΑΣ ή Περιφέρειες σε συνεργασία με τους κατά τόπους τεχνικούς συμβούλους κλιμάκια προεθνικών ομάδων ανά αγώνισμα ή ομάδα αγωνισμάτων από πανελληνιονίκες της Κ16 έτσι ώστε η ανίχνευση και η προώθηση των νέων ταλέντων να συνδεθεί με την κάθετη δομή των τομέων του υψηλού αθλητισμού, μέσα από την παρακολούθηση και εξέλιξη των ταλέντων.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί όχι μόνο στην κατάρτιση και την εμπειρία των τεχνικών, που θα το απαρτίσουν, αλλά κύρια στη μεταξύ τους συνεργασία. 

Την 1η Οκτωβρίου η έναρξη της μεταγραφικής περιόδου

Από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 θα ισχύσει η μεταγραφική περίοδος για τα σωματεία του στίβου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ. Οι μεταγραφές θα γίνουν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό μεταγραφών της ομοσπονδίας, αφού οι αλλαγές που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία και αφορούν στις μεταγραφές στον ερασιτεχνικός αθλητισμό, θα είναι σε ισχύ από το 2022.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες για το νέο πλαφόν στα καύσιμα

18/03/26 11:53 μμ

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες για το νέο πλαφόν στα καύσιμα

Πιο σκληρά μέτρα εάν προκύψει ανωτέρα βία με μεταναστευτικές ροές λόγω του πολέμου

18/03/26 11:52 μμ

Πιο σκληρά μέτρα εάν προκύψει ανωτέρα βία με μεταναστευτικές ροές λόγω του πολέμου

Ανακαλύφθηκε ναός από την εποχή του Χριστού – Η μυστηριώδης και ισχυρή κοινότητα που τον έχτισε

18/03/26 11:50 μμ

Ανακαλύφθηκε ναός από την εποχή του Χριστού – Η μυστηριώδης και ισχυρή κοινότητα που τον έχτισε

Διεθνές συνέδριο του Κέντρου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων: Το τραύμα και η ανθεκτικότητα των επαγγελματιών των ΜΜΕ στο επίκεντρο

18/03/26 11:49 μμ

Διεθνές συνέδριο του Κέντρου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων: Το τραύμα και η ανθεκτικότητα των επαγγελματιών των ΜΜΕ στο επίκεντρο

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε σε Πανηγυρική Τελετή η Ακαδημία Αθηνών, παρουσία του ΠτΔ και της υπουργού Παιδείας

18/03/26 11:48 μμ

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ακαδημία Αθηνών, παρουσία του ΠτΔ και της υπουργού Παιδείας

Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

18/03/26 11:47 μμ

Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

«Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας» με νέα ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Τι προβλέπει η ρύθμιση που εξήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

18/03/26 11:45 μμ

«Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας» με νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών – Τι προβλέπει η ρύθμιση που εξήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Λ. Μενδώνη: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει διεθνές πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού

18/03/26 11:38 μμ

Λ. Μενδώνη: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει διεθνές πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού

Ξαλμυρίστε 48 ώρες πριν τον παστό μπακαλιάρο – Συμβουλές και tips

18/03/26 11:56 πμ

Ξαλμυρίστε 48 ώρες πριν τον παστό μπακαλιάρο – Συμβουλές και tips

Σέρρες - Α. Χανλής: "Λόγω του αυξημένου κόστους μεταφορικών, ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων" - video

18/03/26 8:14 μμ

Σέρρες – Α. Χανλής: “Λόγω του αυξημένου κόστους μεταφορικών, ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων” – video

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σερρών βραβεύτηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026 - video

18/03/26 8:06 μμ

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σερρών βραβεύονται στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2026 – video

 Youth Pass 2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις σε λίγες μέρες - video

18/03/26 7:57 μμ

 Youth Pass 2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις σε λίγες μέρες – video