Σενάρια για παράταση του σχολικού έτους – Τι θα γίνει με σχολεία, φροντιστήρια και Πανελλήνιες
Date:
Για τις Πανελλήνιες, ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους ενώ δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα
Την παράταση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται» είπε, σημειώνοντας πως θα είναι λιγότερη από ένα μήνα. «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε ότι το θέμα συζητείται στην Επιτροπή των ειδικών κάθε εβδομάδα. «Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως», υπογράμμισε.
Φροντιστήρια- Πανελλήνιες
Η κ. Μακρή αναφέρθηκε και στα φροντιστήρια τα οποία ακόμα παραμένουν κλειστά, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο. «Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών» εξήγησε.
Σχετικά με τις Πανελλήνιες, ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη. Τέλος, δήλωσε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που θα εισαχθεί σε πολλά σχολεία θα περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Αξιολόγηση
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στις αντιδράσεις τους για το ζήτημα. «Αξιολόγηση περιλαμβανόταν και στο νόμο Γαβρόγλου. Δυστυχώς είμαστε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπάρχει αξιολόγηση. Όταν κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών θα βρουν τον τρόπο που θα γίνει».