Σε κατάσταση αποσύνθεσης είναι η σορός που εντοπίστηκε στην ταξιδιωτική βαλίτσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη. Στο νεκροτομείο οδηγείται η σορός που βρέθηκε στη δεύτερη βαλίτσα, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε κατάσταση αποσύνθεσης είναι η σορός που εντοπίστηκε στην ταξιδιωτική βαλίτσα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Στο νεκροτομείο οδηγείται η σορός που βρέθηκε στη δεύτερη βαλίτσα, που ανέσυραν οι δύτες από την Κόκκινη Λίμνη. Στο σημείο για αυτοψία επί της σορού έσπευσαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι έκαναν επί τόπου μια πρώτη αυτοψία, την ώρα που ανακριτική ομάδα συνεχίζει τις έρευνες, όπως τόνισε ο κ. Αγγελίδης.

Σημαντική είναι η εμπλοκή του γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είπε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα που υπάρχουν είναι σε γνώση των ανακριτών και αξιολογούνται μαζί με τις υπόλοιπες μαρτυρίες. Κάτι πιο συγκεκριμένο που μπορεί να ειπωθεί δεν υπάρχει. Όσον αφορά στην προσαγωγή του υπόπτου ενώπιον του Δικαστηρίου ανέφερε πως ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του για άλλες οκτώ μέρες.

Τόνισε επίσης ότι είναι αυξημένος ο όγκος του ανακριτικού έργου και έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 150. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια. Ανέφερε ακόμη πως, οι υπόλοιπες εξετάσεις θα συνεχιστούν στο νεκροτομείο.

Ένας δύτης καταδύθηκε στις 15:10 εντός της Κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό της Κύπρου προς περαιτέρω διερεύνηση των στόχων που χωροθετήθηκαν κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν με το Sonar και τη ρομποτική κάμερα. Η κατάδυση του δύτη ήταν ολιγόλεπτη κι ανέσυρε δεύτερη βαλίτσα από τον πυθμένα ενώ οι σημερινές έρευνες συνεχίζονται και με την χρήση της ρομποτικής κάμερας.
«Εσείς θα βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι»

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του serial killer «Ορέστη». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News φέρεται να είπε απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της Κυπριακής αστυνομίας ότι «εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι».

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν τη Μ. Πέμπτη ο serial killer είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο για την ανανέωση της διαταγής κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δύο ανακριτές και τους είπε: «Σκότωσα κι άλλες. Να πάτε να βρείτε πού είναι».

Η πρώτη σορός των θυμάτων που ταυτοποιήθηκε ήταν της Μαίρη Ρόουζ, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της. «Εγώ θέλω να βρεθεί το μωρό μου ζωντανό. Μακάρι να βρεθεί το παιδί μου. Η τελευταία φορά που είδα το κοριτσάκι μου ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν το είχε η μητέρα μου στην Ελλάδα. Η Μαίρη Ρόουζ δεν με άφηνε να το βλέπω. Πήγα από το σπίτι της και πήρα το διαβατήριο του παιδιού μου γιατί φοβόμουν πως θα φύγουν. Η πρώην γυναίκα μου είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί το Facebook, αφού χωρίσαμε, πριν από τρία χρόνια», είπε στην εφημερίδα ο πατέρας της 6χρονης, Αντριάν Σεουκαλιαΐκ. Ο δικηγόρος του, Χριστόφορος Δημητρίου, εξήγησε στη Real News ότι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά των κυπριακών αρχών.

«Ανέλαβα τον Αντριάν όταν είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της κόρης του και της πρώην συμβίας του. Ο Aντριάν είχε χωρίσει με τη γυναίκα του Μαίρη Ρόουζ και είχαν προστριβές ως προς την επικοινωνία του παιδιού. Η κοπέλα ενημέρωσε τον Αντριάν πως θα μετακομίσει στη Λευκωσία από τη Λάρνακα. Ο Αντριάν τότε πήρε το διαβατήριό της κόρης του Σιέρα με σκοπό να την προστατεύσει. Δεν είχε ιδέα για την επαφή της γυναίκας με τον “Ορέστη”. Όταν χάθηκαν τα ίχνη τη γυναίκας και της κόρης του, ο Αντριάν φοβήθηκε πως η Μαίρη Ρόουζ έφυγε μαζί με την 6χρονη από την Κύπρο, μέσω των κατεχόμενων. Έχασε τα ίχνη τους. Η φίλη της γυναίκας του Αντριάν είχε, όμως καταγγείλει την εξαφάνισή της. Ο Αντριάν πίστευε πως η πρώην γυναίκα του έφυγε με κάποιο άλλο πρόσωπο για τη Λευκωσία. Παρόλο που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της η αστυνομία δεν έψαξε. Μόνο ζήτησε εξηγήσεις από τον βιολογικό πατέρα του παιδιού. Εδώ είναι η μη επαρκής έρευνα για την οποία μιλάμε. Ένα από τα μεγάλα λάθη είναι πως η αστυνομία άρχισε την έρευνα αφού βρέθηκε το πτώμα της Μαίρη Ρόουζ. Σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά εναντίον τπς Κυπριακής Δημοκρατίας εφόσον κρίνουμε πως υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες μπορεί να μην είναι μόνο της αστυνομίας. Ενάγεται, λοιπόν, η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης και μέσω αστυνομίας», εξήγησε.

ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μανώλης Δ. Βονικάκης & Συνεργάτες Δικηγορικό Γραφείο

12/01/26 8:53 πμ

Σέρρες: Ανακοίνωση του νέου συνήγορου υπεράσπισης του 16χρονου Μανώλη Βονικάκη

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

12/01/26 8:30 πμ

Ο γιος του πάλαι ποτέ σάχη του Ιράν κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

12/01/26 8:25 πμ

Kρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Νέος υπαρχηγός του ΠΣ ο αντιστράτηγος Αν. Παππάς

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη - Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

12/01/26 8:18 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη – Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα - Πού θα χιονίσει

12/01/26 8:14 πμ

Έντονο κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της