Σέριφος, Σίφνος, Ίος και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στους υποψήφιους επισκέπτες τους

Στην πρώτη θέση της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας, οι οποίοι προτάσσοντας την ασφάλεια και την «τήρηση των αποστάσεων» φιλοδοξούν να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

 

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, «Βόλτα στην Ελλάδα» και στον Κώστα Χαλκιαδάκη, δήμαρχοι από ιδιαίτερους νησιωτικούς προορισμούς προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν και να ζήσουν, όπως λένε, με ασφάλεια μοναδικές εμπειρίες.

Advertisement

Σέριφος, Σίφνος, Ίος και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής.

Η Ίος

Από την Ιο, ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας, στέλνει, μέσω της εκπομπής, πρόσκληση στους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί και να αφήσουν σε “απόσταση…την καθημερινότητα” τους υπογραμμίζοντας ότι η Ιος είναι υγειονομικά έτοιμη, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης αλλά και μοριακός αναλυτής δειγμάτων.

Με 35 παραλίες, εξηγεί ο κ. Γκίκας, η Ιος κάνει πράξει την έννοια του μη συγχρωτισμού και εστιάζει στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού του νησιού. Μάλιστα σε όσους Έλληνες επισκεφτούν το νησί οι επαγγελματίες του νησιού θα προσφέρουν και επιπλέον ημέρες διακοπών για όσους κλείσουν πακέτα μιας εβδομάδας.

Η Πάτμος

Με τιμές διαμονής από 30 ευρώ την ημέρα ο δήμαρχος της Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες σημειώνει στην εκπομπή, ότι το νησί της αποκάλυψης, με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς να την περιβάλλουν, μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, όπως εξηγεί.

Advertisement

Δήμος και επιχειρηματίες του νησιού συνεργάστηκαν, όπως τονίζεται, για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τον κ. Πέντε να εστιάζει στις υγειονομικές υποδομές. Η Πάτμος, όπως αναφέρθηκε, διαθέτει κέντρο υγείας επαρκώς στελεχωμένο, με ειδικό μέρος για κρούσματα και θάλαμο απομόνωσης, ενώ προστέθηκε και ειδικός Θάλαμος αρνητικής πίεσης. Η Πάτμος διαθέτει 1.800 κλίνες και 2.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Σίφνος

Για την Σίφνο αλλά και για τα προαναφερθέντα νησιά ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους. Για την Σίφνο ειδικότερα, η γαστρονομία είναι στην κορυφή της αλυσίδας αξίας του νησιού. Άλλωστε ο Νικόλαος Τσελεμεντές κατάγεται από το συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί στην εκπομπή, η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Ναδάλη, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το φεστιβάλ γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές με 500 και πλέον συμμετέχοντες. Μπορεί κάθε χρόνο Γάλλοι, Ιταλοί, Σουηδοί, να πλημμυρίζουν την Σίφνο, αλλά φέτος η στόχευση είναι η ελληνική αγορά, αναφέρει η κα Δανάλη και απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό υπογραμμίζει ότι το νησί είναι έτοιμο και στο υγειονομικό σκέλος.

Στη Σίφνο με τις 300 εκκλησίες τα έθιμα που κληρονομήθηκαν συνεχίζονται στις μέρες μας αναλλοίωτα, με αυτό του “Πανηγυρά” να ξεχωρίζει. Όπως αναφέρει η κα Ναδάλη ο Πανηγυράς είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το πανηγύρι της εκάστοτε εκκλησίας, με καθαρισμούς και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την οργάνωση του. Στον Πανηγυρά θα μείνει και η εικόνα του Αγίου για ένα χρόνο, όπου στο σπίτι του θα έχει περίοπτη θέση. Ανήμερα της εορτής, η εικόνα θα παραδοθεί στον επόμενο.

Η Σέριφος

Τέλος, “μεταξύ μας” είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Σέριφος προκειμένου να προσελκύσει εφέτος επισκέπτες, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στέλιος Λιβάνιος αναφερόμενος στην καμπάνια επικοινωνίας του νησιού.

Με 72 μη οργανωμένες παραλίες η Σέριφος ήταν και θα είναι το νησί που δεν ενδείκνυται για συνωστισμό. “Η γαλήνη είναι το ζητούμενο η Σέριφος είναι ο προορισμός”, αναφέρει ο κ. Λιβάνιος.

Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες στο νησί θα τύχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστά από 15% εως 20%, όπως εξηγεί ο κ. Λιβάνιος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

02/08/25 8:46 μμ

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

Παραλία Οφρυνίου: Μυστήριο με 58χρονη κάτοικο Σερρών που εξαφανίστηκε χθες το βράδυ

02/08/25 5:08 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Μυστήριο με 58χρονη κάτοικο Σερρών που εξαφανίστηκε

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία σε μη οριοθετημένες περιοχές

02/08/25 2:31 μμ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία σε μη οριοθετημένες περιοχές

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο Π. Φάληρο

02/08/25 1:56 μμ

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο Π. Φάληρο

Δημογραφικό: Μείωση των παιδιών που απέκτησαν οι γενεές του 1950 και του 1980 στις ευρωπαϊκές χώρες

02/08/25 2:24 μμ

Δημογραφικό: Μείωση των παιδιών που απέκτησαν οι γενεές του 1950 και του 1980 στις ευρωπαϊκές χώρες

ΠΟΜΙΔΑ: Άνοιξε το Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

02/08/25 2:07 μμ

ΠΟΜΙΔΑ: Άνοιξε το Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για παραβάσεις της νομοθεσίας

02/08/25 2:01 μμ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Έρχονται «καμπάνες» στις εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για παραβάσεις της νομοθεσίας

Π. Φάληρο: «Ερευνάται η μητέρα να ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός»

02/08/25 1:56 μμ

Π. Φάληρο: «Ερευνάται η μητέρα να ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός»

Πρώτη επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

02/08/25 12:28 μμ

Πρώτη επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής ανέβηκε στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας για να αποφύγει τους αστυνομικούς

02/08/25 12:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής ανέβηκε στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας για να αποφύγει τους αστυνομικούς

Σοφία Ζαχαράκη: Ιστορική αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Θράκης - Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

02/08/25 12:15 μμ

Σοφία Ζαχαράκη: Ιστορική αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών Θράκης – Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

02/08/25 11:15 πμ

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών