Σέρρες: Αλλάζουν πάλι οι έδρες – Την χάνει ο Κ.Καρπουχτσής, την παίρνει ο Θ.Λεονταρίδης 

6296

Τέσσερις βουλευτές θα έχει η Ν.Δ. στο Νομό Σερρών μετά τις μεγάλες «καραμπόλες» που προκύπτουν στην κατανομή των εδρών κατά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης παίρνει την έδρα του Κώστα Καρπουχτσή (ΣΥΡΙΖΑ) κι έτσι στο Νομό Σερρών η Ν.Δ. θα έχει τέσσερις βουλευτές, τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, την Φωτεινή Αραμπατζή και τον Θεόφιλο Λεονταρίδη που εκλέγεται βουλευτής για 9η φορά (συνέχεια από το 1996, με εξαίρεση το 2015).

Με τα νέα κατανομή εδρών ο Νομός Σερρών θα έχει τέσσερις βουλευτές από τη Ν.Δ. κι έναν από την Ελληνική Λύση (Κώστας Μπούμπας).Ο Κώστας Καρπουχτσής, πέντε μέρες μετά τις εκλογές, χάνει την έδρα κάτι που σχολίασε πριν από λίγο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η έδρα μπορεί να χάθηκε για τις Σέρρες, στους δαιδαλώδεις υπολογισμούς του εκλογικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής, τα ευχαριστήρια προς τους χιλιαδες ψηφοφόρους που μας τίμησαν και με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους παραμένουν.  Είμαι και θα είμαι παρών, όπως έκανα και τα προηγούμενα χρόνια, στην ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας και την κατάθεση προτάσεων που θα δίνουν προοπτική ανάπτυξης στις Σέρρες. Δηλώνω αρωγός στον Αλέξη Τσίπρα και στον αγώνα του για την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης».

karpoykhtshs fb