12.1 C
Serres

Σέρρες: Αναστέλλεται η λειτουργία των Λουτρών Σιδηροκάστρου

Date:

Στην αναστολή της λειτουργίας των Λουτρών Σιδηροκάστρου, μέχρι νεοτέρας, προχώρησε η δημοτική αρχή Σινικής. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή , όπως είπε, νωρίτερα είναι η έλλειψη σχετικών πιστοποιητικών νόμιμης λειτουργίας των λουτρών, τα οποία εδώ και καιρό λειτουργούν παράνομα.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή , όπως είπε ο νέος δήμαρχος είναι η έλλειψη σχετικών πιστοποιητικών νόμιμης λειτουργίας των λουτρών, τα οποία εδώ και καιρό λειτουργούν παράνομα. Με σύνθημα πάμε για επανεκκίνηση ο δήμαρχος ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση καθώς σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο τα Λουτρά Σιδηροκάστρου αποτελούν την μεγαλύτερη «πληγή» στον Δήμο Σιντικής. Τα Λουτρά αντί να είναι η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας της Σιντικής έχουν ένα χρέος που ξεπερνά τα ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.
Ενώ εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτός ο φυσικός πόρος να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Δεν είναι όμως μόνον τα χρέη .Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε πριν μερικές ημέρες το τμήμα ελέγχου και επιθεωρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού τα λουτρά Σιδηροκάστρου λειτουργούσαν παράνομα.
Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνεται ότι:

  • Για το 2023 δεν έγινε αίτηση για άδεια καλής λειτουργίας
  • Το 2021 έληξε η ισχύς του τελευταίου πιστοποιητικού φυσικοχημικών αναλύσεις του νερού που κατατέθηκε.
  • Δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ισχύ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Διαβάστε το δελτίο τύπου που έστειλε ο κος Τάτσιος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ… πάμε για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ!

Τα Λουτρά Σιδηροκάστρου αποτελούν την μεγαλύτερη «πληγή» στον Δήμο Σιντικής. Υποσχεθήκαμε ότι θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα κακώς κείμενα που θα εντοπίσουμε σχετικά με τις ΕΥΘΥΝΕΣ και τις ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ εκείνων που τα οδήγησαν στην παρακμή και στον εκφυλισμό. Διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει.. Τα Λουτρά αντί να είναι η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας της Σιντικής έχουν ένα χρέος που ξεπερνά τα ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ. Πριν από 15 χρόνια εργαζόταν εκεί δεκάδες άνθρωποι! Σήμερα έφτασαν να λειτουργούν με μόλις ΤΡΕΙΣ υπαλλήλους (αορίστου χρόνου) και με την χρήση προγραμμάτων της ΔΥΠΑ απασχολούνται περιστασιακά λίγοι ακόμη…

Δεν είναι όμως μόνον τα χρέη που παραλάβαμε… Δεν είναι ούτε η ΘΕΡΜΑΛΙΑ ΠΗΓΗ και το νέο ξενοδοχείο που δεν λειτούργησαν ποτέ και τα άφησαν να ρημάξουν και να τα λεηλατήσουν. Το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ είναι ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των Λουτρών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έγγραφο που μας έστειλε πριν μερικές ημέρες το τμήμα ελέγχου και επιθεωρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Φώτη δομουχτσιδη έβαλε την ταφόπλακα στα λουτρά Σιδηροκάστρου καθώς τα λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνεται ότι: 
1. Για το 2023 δεν έγινε αίτηση για άδεια καλής λειτουργίας 

2. Το 2021 έληξε η ισχύς του τελευταίου πιστοποιητικού φυσικοχημικών αναλύσεις του νερού που κατατέθηκε.

3. Δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ισχύ. 

Για τους παραπάνω λόγους το Υπουργείο επισημαίνει την ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ του ειδικού σήματος λειτουργίας που σημαίνει ότι εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο τα λουτρά έπρεπε να είναι κλειστά. Τι έκανε ο κ.Δομουχτσίδης ως πρόεδρος της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ για την εξασφάλιση του ειδικού σήματος λειτουργίας που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους; Δεν το ήξερε; Το ήξερε και αδιαφόρησε; ότι και να συνέβη το σίγουρο είναι ότι ως πρόεδρος της επιχείρησης ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ σύμφωνα με τον Νόμο. Θα εξαντλήσουμε ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ για την οικονομική αποκατάσταση σε ότι αφορά στην ζημία που έχει προκληθεί! 

Η νέα Δημοτική αρχή σεβόμενη τον λαό της Σιντικής εναρμονίζεται στην κείμενη νομοθεσία και δεσμεύεται να την τηρήσει ευλαβικά. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕ Σιντική (χωρίς χρονοτριβές στην πρώτη του σύγκλιση) ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και του ξενοδοχείου μέχρι να κατατεθεί πλήρης και άρτιος φάκελος με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που θα διασφαλίζουν την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των Λουτρών. Η σύννομη και ταυτόχρονα υπεύθυνη αυτή στάση έχει ως σκοπό την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ των λουτρών και την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της λειτουργίας τους σε συνθήκες ασφάλειας και νομιμότητας. θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την επαναλειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν. Το προσωπικό των Λουτρών θα παραμείνει στη θέση του όλο το 24ωρο εκτελώντας εργασίες που απαιτούνται για την επανεκκίνηση. 

Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Πρόκειται για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ κι όχι για λουκέτο. Σχεδιάζουμε το αύριο των Λουτρών σε στέρεες βάσεις αποφεύγοντας τις μεσοβέζικες και συχνά παράτυπες λύσεις του παρελθόντος. 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ!

ΣέρρεςΣέρρες: Αναστέλλεται η λειτουργία των Λουτρών Σιδηροκάστρου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δήμος Νέας Ζίχνης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλάκος

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Βασίλης...

Ένωση Αστυνομικών Σερρών: Ελπίζουμε να είναι η απαρχή του τέλους της οπαδικής βίας η δολοφονία του Λυγγερίδη- Video

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν  προκειμένου να απολογηθούν αντιμετωπίζοντας βαρύτατες καταγγελίες...

Σέρρες: Με μικρή συμμετοχή είπαν όχι στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας- Video

Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Νέος Δικαστικός ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα