Σέρρες: Απεργία ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου- Στον φάκελο ακρίβεια η αύξηση των διοδίων -Video 

Με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, η ΓΣΣΕ προκήρυξε απεργία για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Το πρωί της Δευτέρας το Εργατικό Κέντρο Σερρών μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Καρίπολγου και τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Σωτήρη Κοτσαμπά  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου καλώντας τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα  να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Βέβαια εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου πως η κινητοποίηση του θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης και όχι το πρωί ως είθισται . Ο λόγος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Παραστατίδη είναι για να μπορέσουν να παρευρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. 

Advertisement

Ωστόσο η αύξηση της τιμής των διοδίων που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντάσσεται και αυτή μέσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο φάκελο ‘’ακρίβεια’’ σύμφωνα με τους ομιλούντες.

H απόφαση του Εργατικού Κέντρου ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να γίνει το απόγευμα και όχι το πρωί προκάλεσε την έντονη αντίδραση σωματείων και φορέων της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ όπου μέσα από δελτίο τύπου που εξέδωσαν στα ΜΜΕ κάνουν λόγο για κατήφορο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών και τους καταγγέλλουν για υπονόμευση των αγώνων και για απεργοσπασία. Ενώ η αιχμή του αντιπρόεδρου του Εργατικού Κέντρου ήταν σαφέστατη πάνω στο θέμα αυτό.

Ανακοίνωση-καταγγελία

Ντράπηκε και η ντροπή. Ο κατήφορος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών δεν έχει σταματημό. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους των Σερρών τους εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου, αφού τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 17 του Απρίλη καλούν ουσιαστικά σε απεργοσπασία, αποφασίζοντας συγκέντρωση για τις 6:30 το απόγευμα!

Η κατρακύλα τους δεν έχει πάτο. Από την υπονόμευση των αγώνων περνάνε στη ανοιχτή απεργοσπασία.

Αφού στήριξαν την απόφαση της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ να μην πάρει απόφαση για απεργία στις 28 Φλεβάρη, ενάντια στη θέληση των εργαζόμενων, έρχονται τώρα να υπονομεύσουν και την ίδια τους την απόφαση για τις 17 Απρίλη. Δεν το κρύβουν πλέον. Είναι απέναντι από τους εργαζόμενους που τους θέλουν υποταγμένους στους καπιταλιστές. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εν δράσει.

Advertisement
MEGA

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. Έχουν συνταχθεί με το κεφάλαιο ενάντια στους εργάτες και πλέον δεν το κρύβουν.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση απέναντί τους και να τους καταδικάσει. Καμία στήριξη στα ναυάγια της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.

Έρχεται ο καιρός που θα βρείτε μπροστά σας, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ένα κίνημα με μακρά ιστορία και κατακτήσεις στους αγώνες της εργατικής τάξης του νομού μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10:30 Π.Μ. ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σωματείο εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Σερρών

Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητσοτάκης

03/08/25 11:44 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης : «Στην αγορά εργασίας πλέον, κάτι αλλάζει προς όφελος των πολλών»

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: "Χρυσός" ο Κώστας Γεννίκης του ΟΦΚΑ στη σφαίρα - video

03/08/25 11:14 πμ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: “Χρυσός” ο Κώστας Γεννίκης στη σφαίρα – video

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

03/08/25 10:15 πμ

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

03/08/25 10:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε η συναυλία

03/08/25 9:56 πμ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε για σήμερα η συναυλία

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

03/08/25 11:16 πμ

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

03/08/25 9:30 πμ

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

03/08/25 9:22 πμ

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

03/08/25 9:14 πμ

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

03/08/25 9:06 πμ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

03/08/25 8:57 πμ

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

03/08/25 9:07 πμ

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου