Ο Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση έργων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έπεσαν» οι υπογραφές, για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Σερρών, με τον εντοπισμό ουρανίου στο νερό και που έχει προκαλέσει την εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία των δημοτών.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, παρουσία της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα και τοπικών Βουλευτών, υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση έργων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά στην υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από την ανίχνευση αυξημένων τιμών ουρανίου στο πόσιμο νερό, σε περίπου 2.000 παροχές ύδρευσης σε οικισμούς της πόλης των Σερρών, καθώς και στις τοπικές κοινότητες Λευκώνα και Χριστός. 

Λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα στο Δήμο Σερρών

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Advertisement
Family Kitchen

Με τη χρηματοδότηση θα υλοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Η προμήθεια και εγκατάσταση τριών μονάδων επεξεργασίας νερού (αντίστροφη ώσμωση).
  • Η υλοποίηση των αναγκαίων έργων πολιτικού μηχανικού και Η/Μ στις περιοχές των πηγών, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες αντίστροφης ώσμωσης, προκειμένου αυτές να καταστούν πλήρως λειτουργικές.
  • Εργασίες μεταφοράς ρεύματος στις περιοχές εγκατάστασης των μονάδων αντίστροφης ώσμωσης (εργασίες ΟΚΩ, ΔΕΗ), προκειμένου να καταστούν λειτουργικές οι τρεις προαναφερόμενες μονάδες επεξεργασίας νερό.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό σε περιοχές του Δήμου, η Δημοτική μας Αρχή δεν το έκρυψε “κάτω από το χαλί”. Αντίθετα, το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια, ενημερώνοντας άμεσα τους πολίτες και επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά. Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα, εργάστηκαν μεθοδικά και συντόνισαν τις ενέργειές τους σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να δρομολογηθεί μια οριστική λύση. 

Η σημερινή θετική εξέλιξη και η υπογραφή της χρηματοδότησης σηματοδοτούν την έναρξη μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την οριστική αντιμετώπιση ενός ζητήματος που άπτεται άμεσα της καθημερινότητας και της υγείας των πολιτών μας. Είναι το αποτέλεσμα μιας άοκνης, σοβαρής και τεκμηριωμένης προσπάθειας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, καθώς και τους Σερραίους βουλευτές μας για την συμβολή τους στην εξέλιξη αυτή οι οποίοι και παρέστησαν σήμερα στο υπουργείο. Η συλλογική αυτή προσπάθεια φέρνει ένα απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρινέλλα, ένα άστρο που δεν σβήνει...

29/03/26 6:11 μμ

Μαρινέλλα, ένα άστρο που δεν σβήνει…

Δανάη Μπάρκα: «Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το ξεχνάνε, πέντε χρόνια αποφύγαμε πράγματα στερεοτυπικά και ριζωμένα στη ζώνη και στην τηλεόραση»

29/03/26 5:55 μμ

Δανάη Μπάρκα: «Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το ξεχνάνε, πέντε χρόνια αποφύγαμε πράγματα στερεοτυπικά και ριζωμένα στη ζώνη και στην τηλεόραση»

Μαρινέλλα – Ναταλία Γερμανού: «Έδωσε τη μάχη της, μια άνιση μάχη βέβαια, αλλά ξεκουράστηκε, είναι καλύτερα τώρα»

29/03/26 5:54 μμ

Μαρινέλλα – Ναταλία Γερμανού: «Έδωσε τη μάχη της, μια άνιση μάχη βέβαια, αλλά ξεκουράστηκε, είναι καλύτερα τώρα»

Δ. Κουτσούμπας: Η άρχουσα τάξη της χώρας έχει χωθεί για τα καλά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μ. Ανατολή

29/03/26 5:53 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Η άρχουσα τάξη της χώρας έχει χωθεί για τα καλά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Η αναγέννηση της Δημοτικής Αστυνομίας - Όλο το σχέδιο του ΥΠΕΣ για αναβάθμιση της ασφάλειας των πόλεων

29/03/26 5:52 μμ

Η αναγέννηση της Δημοτικής Αστυνομίας – Όλο το σχέδιο του ΥΠΕΣ για αναβάθμιση της ασφάλειας των πόλεων

Βιβλιοπαρουσίαση: «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης»

29/03/26 5:51 μμ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Γεντί Κουλέ, η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης»

Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού

29/03/26 5:49 μμ

Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού

Πιο γρήγορο ίντερνετ, λιγότερη γραφειοκρατία - Πώς το νέο νομοσχέδιο αλλάζει το διαδίκτυο στην Ελλάδα

29/03/26 5:49 μμ

Πιο γρήγορο ίντερνετ, λιγότερη γραφειοκρατία – Πώς το νέο νομοσχέδιο αλλάζει το διαδίκτυο στην Ελλάδα

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της

29/03/26 5:47 μμ

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της

Τζέιμς Κάγκνεϊ: Ο μυθικός κινηματογραφικός γκάνγκστερ με το παιδικό πρόσωπο

29/03/26 5:45 μμ

Τζέιμς Κάγκνεϊ: Ο μυθικός κινηματογραφικός γκάνγκστερ με το παιδικό πρόσωπο

Νάουσα: Το «ΝΗΜΑ» της επανεκκίνησης - Πώς μια πόλη ξαναϋφαίνει το μέλλον της

29/03/26 5:43 μμ

Νάουσα: Το «ΝΗΜΑ» της επανεκκίνησης – Πώς μια πόλη ξαναϋφαίνει το μέλλον της

«The Givenchiaga Family»:Έκθεση για τη φιλία και τη δημιουργική συγγένεια των Givenchy και Balenciaga

29/03/26 12:55 μμ

«The Givenchiaga Family»: Έκθεση για τη φιλία και τη δημιουργική συγγένεια των Givenchy και Balenciaga

Σχολιάστε

17 − δεκατρία =