Ο Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση έργων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σέρρες: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- Υπογράφηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έπεσαν» οι υπογραφές, για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων, που θα δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Σερρών, με τον εντοπισμό ουρανίου στο νερό και που έχει προκαλέσει την εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία των δημοτών.

Advertisement
 

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, παρουσία της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα και τοπικών Βουλευτών, υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση έργων, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά στην υλοποίηση έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από την ανίχνευση αυξημένων τιμών ουρανίου στο πόσιμο νερό, σε περίπου 2.000 παροχές ύδρευσης σε οικισμούς της πόλης των Σερρών, καθώς και στις τοπικές κοινότητες Λευκώνα και Χριστός. 

Λύση στο πρόβλημα του ουρανίου στο νερό- «Έπεσαν» οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση 2,5 εκατ.€ από το ΥΠΕΝ για έργα στο Δήμο Σερρών

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Advertisement
MEGA

Με τη χρηματοδότηση θα υλοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Η προμήθεια και εγκατάσταση τριών μονάδων επεξεργασίας νερού (αντίστροφη ώσμωση).
  • Η υλοποίηση των αναγκαίων έργων πολιτικού μηχανικού και Η/Μ στις περιοχές των πηγών, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες αντίστροφης ώσμωσης, προκειμένου αυτές να καταστούν πλήρως λειτουργικές.
  • Εργασίες μεταφοράς ρεύματος στις περιοχές εγκατάστασης των μονάδων αντίστροφης ώσμωσης (εργασίες ΟΚΩ, ΔΕΗ), προκειμένου να καταστούν λειτουργικές οι τρεις προαναφερόμενες μονάδες επεξεργασίας νερό.

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό σε περιοχές του Δήμου, η Δημοτική μας Αρχή δεν το έκρυψε “κάτω από το χαλί”. Αντίθετα, το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια, ενημερώνοντας άμεσα τους πολίτες και επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά. Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα, εργάστηκαν μεθοδικά και συντόνισαν τις ενέργειές τους σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να δρομολογηθεί μια οριστική λύση. 

Η σημερινή θετική εξέλιξη και η υπογραφή της χρηματοδότησης σηματοδοτούν την έναρξη μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την οριστική αντιμετώπιση ενός ζητήματος που άπτεται άμεσα της καθημερινότητας και της υγείας των πολιτών μας. Είναι το αποτέλεσμα μιας άοκνης, σοβαρής και τεκμηριωμένης προσπάθειας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία, καθώς και τους Σερραίους βουλευτές μας για την συμβολή τους στην εξέλιξη αυτή οι οποίοι και παρέστησαν σήμερα στο υπουργείο. Η συλλογική αυτή προσπάθεια φέρνει ένα απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες - video

01/12/25 7:13 μμ

Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες – video

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές - video

01/12/25 6:59 μμ

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου – Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές – video

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο: Θέλουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές»

01/12/25 6:45 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο: Θέλουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές»

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας από τη Χαλκίδα που δώρισε τα όργανα του γιου της

01/12/25 6:40 μμ

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας από τη Χαλκίδα που δώρισε τα όργανα του γιου της

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

01/12/25 6:34 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο αναγκεμένος αδελφός μας είναι η εικόνα του ιδίου του Θεού, το μέτρο της ευθύνης μας, η προϋπόθεση της σωτηρίας μας»

Κέικ βανίλιας με σάλτσα καραμέλας

01/12/25 6:24 μμ

Κέικ βανίλιας με σάλτσα καραμέλας

Ινδονησία: Σχεδόν 800 νεκροί από την τροπική καταιγίδα που σάρωσε τη ΝA Ασία

01/12/25 6:16 μμ

Ινδονησία: Σχεδόν 800 νεκροί από την τροπική καταιγίδα που σάρωσε τη ΝA Ασία

ΕΛΤΑ: Κανένα ζήτημα αυξήσεων στα στελέχη αυτή την στιγμή

01/12/25 6:09 μμ

ΕΛΤΑ: Κανένα ζήτημα αυξήσεων στα στελέχη αυτή την στιγμή

Ο Τζέιμς Κάμερον λέει ότι η δημιουργία ηθοποιών από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι «τρομακτική»

01/12/25 6:07 μμ

Ο Τζέιμς Κάμερον λέει ότι η δημιουργία ηθοποιών από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι «τρομακτική»

Η Ουάσινγκτον ακυρώνει τους δασμούς σε βρετανικά φαρμακευτικά προϊόντα

01/12/25 6:03 μμ

Η Ουάσινγκτον ακυρώνει τους δασμούς σε βρετανικά φαρμακευτικά προϊόντα

Λογοτεχνία και Τύπος- Ημερίδα από το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ

01/12/25 6:01 μμ

Λογοτεχνία και Τύπος- Ημερίδα από το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ

Γεωργία: Οι αρχές ξεκινούν έρευνα μετά τις καταγγελίες του BBC ότι χρησιμοποίησαν "χημικά όπλα" εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών

01/12/25 5:58 μμ

Γεωργία: Οι αρχές ξεκινούν έρευνα μετά τις καταγγελίες του BBC ότι χρησιμοποίησαν “χημικά όπλα” εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Σχολιάστε

πέντε × 1 =