Σέρρες: Εγκαίνια της  έκθεσης του Βασίλη Τζανακάρη «1821-2021 Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία»- video

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  έκθεσης «1821-2021 Διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία» που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821στο Διοικητήριο Σερρών ΑΠΟ ΤΟΝ Αντιπερειφεριάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Η  έκθεση περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια ιστορίας, επιστολικά δελτάρια εποχής (καρτ ποστάλ), τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, λιθογραφίες, λαϊκά περιοδικά, χάρτες και χαρακτικά από το αρχείο του Σερραίου ιστορικού-συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη.

Σκοπός της διοργάνωσης της εν λόγω έκθεσης είναι η ενεργοποίηση της ιστορικής μας μνήμης, η σύνδεση του αγώνα με τα νεώτερα χρόνια και την περιοχή των Σερρών και η ανάδειξη των τεκμηρίων που πιστοποιούν διαχρονικά την επίδραση της επανάστασης στη νεοελληνική ιστορία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τέλους Δεκεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν άμεσα. Ειδικά για τα σχολεία και τους μαθητές θα υπάρξει πρόγραμμα ξενάγησης

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version