Σέρρες: Έγκαιρη εξασφάλιση πιστώσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών(video)

«Την έγκαιρη εξασφάλιση των πιστώσεων στο πλαίσιο κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού το Δήμων για την εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών,

 

καθώς και την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών προκήρυξης και ανάθεσης των σχετικών έργων» ζητά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με έγγραφο που απέστειλε με την ένδειξη του κατ’ επείγοντος τόσο στο δήμο Σερρών όσο και σε άλλους δήμους της χώρας.

 

Επιπλέον, ο κύριος Κικίλιας απευθύνει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύσταση να αναθέτουν την αξιολόγηση της εφαρμογής των προγραμμάτων “σε εξωτερικό φορέα” (ανεξάρτητο των φορέων προκήρυξης και υλοποίησης του έργου) και να προβλέπουν για αυτή την ανάθεση “ειδική πίστωση”.

 Ο Υπουργός Υγείας προτείνει μεταξύ άλλων τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών να έχουν χρονική διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους, κατά προτίμηση τριετίας.

 

Παράλληλα, με δεδομένες τις συνεχείς μεταβολές των επιδημιολογικών, εντομολογικών, κλιματολογικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δεδομένων που αφορούν στην υλοποίηση των έργων, τα προγράμματα θα πρέπει να διαθέτουν ευελιξία και δυνατότητα αναθεώρησης, προκειμένου να προσαρμόζονται στα δεδομένα και στις έκτακτες συνθήκες που μπορεί να ανακύψουν.

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *