Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 26 ΦεβρουαρίουAdvertisement     Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε στον Υπουργό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου

Advertisement
 

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε στον Υπουργό την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης ότι παραμένει αρωγός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και τόνισε:

«Η Αυτοδιοίκηση από το 2015 έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του θέματος και έμπρακτα έχει δείξει τον σημαντικό της ρόλο ως μέρος της λύσης και μάλιστα πολλοί Δήμαρχοι πλήρωσαν και το πολιτικό κόστος».

Ο κ. Παπαστεργίου εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες σε Χίο και Μυτιλήνη και ζήτησε από τον Υπουργό το πλαίσιο που χαράσσεται ως εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε πολίτες και συναδέλφους μας Αυτοδιοικητικούς να έρχονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, είπε ο κ. Παπαστεργίου προς τον Υπουργό, Νότη Μηταράκη, και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Χάθηκε κάποιος χρόνος και πρέπει να δουλέψουμε με αλληλεγγύη στους Δήμους που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών για να τον ξανακερδίσουμε. Ας βάλουμε μια κόκκινη γραμμή σε ό,τι έγινε ως σήμερα και ας δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά σήμερα το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί σοβαρό εθνικό σχέδιο, διάλογο με ειλικρίνεια και συνεννόηση μεταξύ του Κεντρικού Κράτους με τις τοπικές αρχές , καθώς και σεβασμό στις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών που αποτελούν τόπους πρώτης υποδοχής .

Απαιτείται ρεαλισμός και υπευθυνότητα.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς κατοίκους και Αυτοδιοικητικούς των νησιών ενώ παράλληλα καταδίκασε κάθε μορφή βίας τόσο κατά των κατοίκων όσο και κατά των αστυνομικών.
Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι: Αντιλαμβανόμαστε την αγανάκτηση των κατοίκων, την κούραση και τη δυσπιστία τους και πρέπει έμπρακτα να τους βοηθήσουμε.

 

Ο Υπουργός, κ. Μηταράκης έκανε έκκληση για την επικράτηση ηρεμίας στα δύο νησιά και μίλησε για τις κατανοητές ειρηνικές αντιδράσεις των κατοίκων. Τόνισε ότι μεμονωμένα γεγονότα αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα.
Κάλεσε τον κόσμο να μην παρασύρεται από fake news τονίζοντας ότι οι θέσεις της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες.
Ο κ. Μηταράκης ζήτησε προτάσεις από τους Δήμους για τις θέσεις προσώπων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους και μετά εμείς να διαλέξουμε τις μισές ώστε να προχωρήσει η αποσυμφόρηση.
«Καταλαβαίνω ότι έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε και να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας» είπε ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Τέλος διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση περιμένει θέσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του Εθνικού προβλήματος.

Τέλος ο Δημήτρης Παπαστεργίου πρότεινε, αφού η Κυβέρνηση προσδιορίσει τα ποσοστά των προσφύγων/μεταναστών σε κάθε Περιφέρεια να γίνει σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους τοπικούς βουλευτές ώστε από κοινού και οργανωμένα να δεσμευτούν για τον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που κάθε περιοχή μπορεί να φιλοξενήσει.

 

Μέλος επιτροπής της ΚΕΔΕ ορίστηκε ο Δήμαρχος Σιντικής

 

Advertisement

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε προτάσεις από τους Δήμους για τις θέσεις προσώπων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους και μετά εμείς να διαλέξουμε τις μισές ώστε να προχωρήσει η αποσυμφόρηση.

 

«Καταλαβαίνω ότι έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε και να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας» είπε ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Μήπως κάποιοι στα πλαίσια των ανταποδοτικών τελών και στην κυβερνητική και συναδελφική αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μια θέση προβολής πρότειναν θέσεις δομών ; Ανεπίσημα πάντα ;
Μήπως τα ίδια δεν έπραξαν με το Μακεδονικό ζήτημα και υπέγραψαν τελικά ανταποδοτικά οφέλη από διασυνοριακά προγράμματα με προβολή της Βόρειας Μακεδονίας ;

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Π.Πουλιάκας: Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η πλατεία Ειρήνης - video

06/10/25 8:26 μμ

Π.Πουλιάκας: Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η πλατεία Ειρήνης – video

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων»: Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και συντονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

06/10/25 8:21 μμ

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων»: Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και συντονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων

Σέρρες - Επιστημονική ημερίδα: «Έρευνα – Συγγραφή – Καινοτομία»

06/10/25 8:14 μμ

Σέρρες – Επιστημονική ημερίδα: «Έρευνα – Συγγραφή – Καινοτομία»

Π. Πουλιάκας: "Την Παρασκευή υπήρξε πρόβλημα στον οδοφωτισμό λόγω ΔΕΔΔΗΕ - video

06/10/25 8:06 μμ

Π. Πουλιάκας: “Την Παρασκευή υπήρξε πρόβλημα στον οδοφωτισμό λόγω ΔΕΔΔΗΕ – video

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 7:58 μμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Η ΕΛΜΕ Σερρών καταγγέλλει τα κενά στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία - video

06/10/25 7:53 μμ

Η ΕΛΜΕ Σερρών καταγγέλλει τα κενά στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία – video

Ποινικό αδίκημα η εγκατάλειψη ογκωδών απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους - Πρόστιμά και οδηγίες από τον δήμο Σερρών - video

06/10/25 7:44 μμ

Ποινικό αδίκημα η εγκατάλειψη ογκωδών απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους – Πρόστιμα και οδηγίες από τον δήμο Σερρών – video

Σέρρες: Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου από ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και 75 χρόνια

06/10/25 7:30 μμ

Σέρρες: Τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου από ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και 75 χρόνια

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: "60 οικογένειες χωρίς εισόδημα" - Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για τις αποζημιώσεις και τον εμβολιασμό - video

06/10/25 7:20 μμ

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: “60 οικογένειες χωρίς εισόδημα” – Οι κτηνοτρόφοι αγωνιούν για τις αποζημιώσεις και τον εμβολιασμό – video

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό νερού στην Επαρχιακή οδό Σερρών Ξηροτόπου - video

06/10/25 7:08 μμ

Μεγάλη βλάβη σε αγωγό νερού στην Επαρχιακή οδό Σερρών Ξηροτόπου – video

Υπογραφή συμφωνίας υπουργείου Μετανάστευσης με Υπερταμείο: Στόχος η μείωση δαπανών και ο δραστικός περιορισμός επιδομάτων

06/10/25 6:59 μμ

Υπογραφή συμφωνίας υπουργείου Μετανάστευσης με Υπερταμείο: Στόχος η μείωση δαπανών και ο δραστικός περιορισμός επιδομάτων

Ξεκίνησαν οι έμμεσες συνομιλίες για τη Γάζα στο Σαρμ ελ Σέιχ

06/10/25 7:02 μμ

Ξεκίνησαν οι έμμεσες συνομιλίες για τη Γάζα στο Σαρμ ελ Σέιχ