Σέρρες: Εκδήλωση μνήμης και ονοματοδοσίας κλειστού γυμναστηρίου «Ιωάννης Τσιντσάρης»
Date:
Ειδική εκδήλωση μνήμης και ονοματοδοσίας του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12:00 στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών και ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού ενώ το παρών θα δώσουν η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη αλλά και συναθλητές του Σερραίου Ολυμπιονίκη που έφυγε από τη ζωή στις 1 Μαρτίου 2017 σε ηλικία 55 ετών.
Ποιος ήταν ο Γιάννης Τσιντσάρης
Ο Γιάννης Τσιντσάρης γεννήθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και το 1966 η οικογένειά του μετακόμισε στην πόλη των Σερρών, λόγω εργασίας του πατέρα του.
Ξεκίνησε την άρση βαρών σε ηλικία 13 ετών με προπονητή τον Αντώνη Αρβανιτίδη.
Η πρώτη επαφή – δοκιμή με την μπάρα, ήταν αρκετή για να τον κάνει να την αγαπήσει και να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία που έφτασε μέχρι την 4η θέση στους Ολυμπιακοί αγώνες στο Λος Άντζελες όπου αγωνίστηκε στα +110 και με επίδοση 162,5+185=347,5 κατετάγη τέταρτος. Όπως είχε πει ο Γιάννης Τσιντσάρης για την άρση βαρών: «πέρασα πιο μπροστά από αρκετά αθλήματα και τελικά με κέρδισε η άρση βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε, ήμουν γεννημένος για αρσιβαρίστας».
Ο Γιάννης Τσιντσάρης είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988, ταξίδεψε εκεί αλλά την ημέρα του αγώνα, στις 29 Σεπτεμβρίου ένιωσε την μεγαλύτερη πίκρα στην αθλητική του καριέρα αφού ένας τραυματισμός στον ώμο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στάθηκε αξεπέραστο εμπόδιο και του στέρησε τη χαρά της συμμετοχής και της (σχεδόν βέβαιης) διάκρισης.
Ο Γιάννης Τσιντσάρης ανακηρύχθηκε : Καλύτερος έφηβος αθλητής για το 1981 (βραβεύσεις ΠΣΑΤ 1982), μέλος της Εθνικής ομάδας που βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ, ως η καλύτερη ομάδα της χώρας, για το 1983, 3 φορές πρωταθλητής εφήβων, 10 φορές πρωταθλητής ανδρών, 10 φορές πρωταθλητής, στο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων & Σωμάτων ασφαλείας, 107 Πανελλήνια ρεκόρ, εφήβων, ανδρών, 3 φορές, χρυσός Βαλκανιονίκης, 3 φορές χρυσός στο πρωτάθλημα ΕΟΚ, 3 φορές χρυσός Μεσογειονίκης, (Καζαμπλάνκα Μαρόκου 1983, Λατάκεια Συρίας 1987. Αθήνα Ελλάδα 1991), 4ος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων το 1982 κ.α.
Αν και είχε προτάσεις να πάει σε άλλους συλλόγους παρέμεινε στον Α.Ο.Σερρών και αυτό το έκανε όπως έλεγε ο ίδιος: «Από αγάπη στο σύλλογο και την πόλη μου».
Είχε χόμπι τη ζωγραφική – αγιογραφία και είχε πραγματοποιήσει έκθεση των έργων του, το 1987, στο Νέο Ηράκλειο της Αττικής.
πηγή ΕΡΤ